Raggarungar :))

Då va de äntligen dags för den årliga crousingen här i Nybban, som mina ungar har längtat :)) Å detta slit med deras van, hoppas nu dom får en kanonkväll och att dom tar det lilla lugna. För imorgon är det minsann söndag och det innebär att vi ska åka och hämta Mizti´s moster som Ewe ska ha nu ett tag framåt:))

Känns ändå skönt att dom är och svirar runt på hemmaplan, skulle det hända något är det bara ett stenkast från och jag kan rycka ut på momangen. Men givetvis hoppas man ju inte på det, men tanken finns ändå där uppe i huvudet på en hela tiden när det käraste man har är ute på partaj :))

Spårkursen va inställd idag, den vi skulle på. Men nytt datum är redan utsatt och såklart ska vi på den då :)) Men jag gick ut på en av åkrarna här idag och la ett eget rakt spår. Gick som sist, hon tog det direkt, va väldigt fokuserd och arbetade bra tills slutet... då vet jag inte riktigt vad som händer med henne, det är precis som hon tappar lite fokus.. men tillslut hittade hon slutet med, får nog minska ner avståndet tror jag nog. För sån va hon inte innan, tyvärr tror jag att de går mycket fortare framåt än vad det gör. Så vi backar tillbaka ett steg nästa gång vi lägger spår.

Har även hunnit med lite lydnad idag faktiskt med båda hundarna. Jätteroligt att träna Sally igen, hon är ju kvick som en jäkla kobra :)) Ja denna hunddag har även den varit toppen

Åsa kom förbi en sväng på eftermiddagen och vi drack kaffe och blarrade en massa, så imorgon är det vi som följer med på sökträning. Det ska bli riktigt spännande och se hur Mizti beter sig, hon som inte är allt för förtjust i andra människor. Jättebra träning för henne, å för mig med :))

Ha en trevlig valborgskväll allihopa och ta det lugnt

Puss å Kram

Några bilder på "raggarungarna"










Otteskruvskogen

Har vi varit i eftermiddag, innan slank jag in på kondiset och köpte med mig fika :)) Alltid lika gott och fika ute i solen.

Hundarna va sig inte alls lika idag, min lilla pärla va riktigt käftig mot Kimmie idag.. Men beror nog allt på att Kimmie har blivit en stooor flicka för det är hennes första löp :)) Mizti tyckte väl att hon skulle sätta snälla Kimmie på plats idag, de va ett väldans morrande på henne.. Rätt tykigt, ja dessa hundar :))

Måste berömma Jeans och Kimmi´s träning, vilken skillnad mot i tisdags, de e så himlans roligt att se framstegen och vad som händer. Kontakövningarna gick superduper :))

Mizti och jag tränade också kontakten, lite inkallningar och fotgåeende. Gick faktiskt bra och jag är nöjd. Vi passade även på att träna platsliggning. Ingen lång utan gick tillbaks innan någon av hundarna gick upp, duktiga va dom.

Islutet provade vi att ställa upp hundarn nu innan utställningen som faktiskt är snart.. De gick ju mindre bra kan jag lova.. Men roligt hade vi, säkerligen hundarna med. Mizti trodde nog jag blivit lite knäpp i huvet och började leka, hon skulle in mellan benen på mig och sätta sig där.. ja jisses vilken syn. Men till slut fick vi nog till det lite iallafall.

Hur som haver hur det nu går på utställningen gör inte så mycket, för Mizti är ändå finast och snyggast i mina ögon. Så är det bara.

Här kommer lite kort för kameran är hittad igen :))


























Internet igen

Shit va man blir beroende av dessa datorer.. Fick nåt virus på ena datan igår, så den gick inte ens igång.. plockade fram min gamla, som det inte fanns någon laddare till. Hade turen att Filla va i Kalmar så hon kunde köpa med sig en hem. Å inte är man någon datasnille heller, så inte fanken fick jag igång den med mobiltbredband.
Gjorde inte så mycket för igår mådde jag då inge bra alls, en lins som strular och ögat bara varade sig och rann, huvudvärk och allmänt låg. Ja plus att jag va utan data. Jäkla skitdag va det igår..

Uppe med tuppen då jag somnade tidigt igår, iväg och lämnade in datan på bästa dataaffären, där fixade dom den plätt lätt. Så idag är det en såndär bra dag igen, tur att det är mer bra dagar än dåliga :))

Här grejas det ännu, har inte tillräckligt med grejer då jag rensade rejält för ett par år sen och flyttade till en 3:a, nu bor man i stort hus igen och typ inga grejer kvar.. Men bron byggdes ju inte på en dag..

Eftemiddagen kommer att tillbringas i Otteskruv skogarna, med Jean och Kimme för träning. Återkommer senare med rapport därifrån
Ha en skön dag

Puss å Kram

Stolt

Vilken dag de varit idag, vaknade i ottan och in med Ewe å Tommys van till besiktningen. De va en upplevelse kan jag lova. Parkerade utanför gick och knappade in på datorn att vi hade anlänt hoppar ini vanen igen och skulle köra fram till porten, va händer då??? Bilen gick inte igång... Jisses vilken panik vi fick..Ja ni kan ju se oss brudar stå där med en jättebil som inte startar utanför bilprovningen..  Men vi hade nog allt bilänglen med oss för vips så startade den i sist sekund, och vi kunde köra in till 2 trevliga gubbar som ioförsig hittade några 2or, men som kan åtgärdas snabbt. Så nu har man en superglad dotter och svärson, jag lovar :))


Eftermiddagen tillbringades i Påryd, på Freings för hundträning. Jag, Jean och givetvis våra fina schäfrar. Jean började med Kimmie gick kanonbra. Sen va det våran tur, ni ska bara veta va stolt jag är över min hund. Hon gick jättejättebra. Vi tränade kontakten, fotgåeende, inkallning och hopp över hinder. Vi fick mycket beröm för kontakten, fotgåeendet tyckte dom såg väldigt bra ut. Hopp över hinder gick sisodär, det har vi nog bara tränat på ett par gånger, så lille hunden fuskade och sprang vid sidan 2 gånger innan hon kom på att hon skulle hoppa över. Men hoppade fint och satte sig i fotposition. Inkallningen gick fint med, så de gjorde vi bara en gång.

Träningen avslutades med spår :)) Gick ett rakt spår över en fotbollsplan, hon skötte sig kanon och jobbade verkligen.  Ni kan ju tänka er själva vilken stolt matte jag är efter en sån eftermiddag :))


Läxa till nästa gång:

Kampa
Min kroppshållning
Mizti ska inte hoppa vid inkallningen
Såklart fortsätta träna kontakten

Så nu har man en trött hund och som verkligen har jobbat idag, längtar redan till nästa vecka :))

Har även hunnit med ett å annat i vardagsrummet, så det börjar se riktigt trevligt och fint ut där nu, längtar tills det blir klart på riktigt så man kan päsa ner sig i soffan och kolla TV, va ju ett tag sen sist. Känns som man inte riktigt har tid med det nu...

Nu innan jag tar kväll på riktigt så ska jag åstakomma lite middag till dom hungriga familjemedlemmarna, kotletter potatis och champinjonsås blir det ikväll. Sen kommer jag att slockna ovaggat :))

Puss å Kram




Flitig som attan

Just precis, det har jag varit idag. Inte ofta jag känner mig som en liten arbetsmyra med just idag är en sån dag. Känns hur bra som helst, nu när jag bara har det roliga pysslet kvar att greja med i köket, det tråkiga är gjort nu och nu återstår bara lite fix.

Tror nog inte jag har skurat och städat så mycket någon gång nånannanstans än här, sicken tid det tar med, men nu är det noggrant och grundligt gjort, precis så som jag vill ha det.

Nu på kvällskvisten när jag varit så flitig inne va jag bara tvungen att gå ut å träna Mizti, gick sisådär idag... Inkallningarna va inte dom bästa, hon fick för sig att hon skulle hoppa på mig vid inkallningen..:S Hon får ju tänka lite på lilla "Bianca" där inne. Tränade några gånger till, sen gick det bättre som  tur var. Så när träningen va slut, var både jag å voffsan nöjda och glada, så nu har jag en trött hund och hennes mamma ska fortsätta med grejandet här hemma ett tag till!

Ha en skön kväll allihopa

Puss å Kram

Blivit en stoooor kille

Det va ju ett tag sen jag fick säga något här på bloggen, men nu äntligen är det min tur. Min mamma tycker att jag blivit en stor kille nu och äntligen så får jag gå ut lite. Mamma tycker inte att det gör något att jag är ute nu när vi bor på landet. Va ju värre innan då vi bodde mitt inne istan och mammsen va livrädd för att jag skulle bli ihjälkörd.

Så ni ska bara veta vad jag älskar denna flytt och gå ut och in som jag vill. Finns så mycket roligt att titta på och jaga med för dendelen.

Hmm, något som inte är riktigt bra är att jag har hört det ryktas om att jag ska kastreras snart...  Det känns ju faktiskt inte riktigt  OK, men tycker mamma att det är det bästa så har jag nog allt inget val... Mammsen är ju inte  så dum, så denna idén är säkert   bra i slutänden den med:))

Hur det går med vovven?? Jovars, inga större förändringar har hänt på dessa dryga 2 månader.. Jag är nog världsbäst på att jävlas med Mizti och kuligt som bara den tycker jag det är med. Något som dom andra familjemedlemmarna inte är jätteroade över. Men huvudssaken jag har roligt :))

Jag kan ju inte hjälpa att Mizti med tycker det är roligt, vi brukar leka tittut, kurragömma och sen jagar vi varandra. Ni hör ju själva hur roligt vi har det :)) Mamma är rädd att leken går överstyr och att det ska hända en allvarliga olycka, även att det inte är med mening. Kan ju hålla med om att det är lite storlekskillnad på oss.. Så mamma gör allt för att vi inte ska ha sååå roligt iallafall!

Nu dags för en tupplur då jag varit ute hela morgonen och haft det myspys bland flugor, fjärilar och fåglar. Trööööööttt nu som ni förstår, jobbigt med utelivet:))

Ha det bäst tills nästa gång vi hörs

Kattpussar från lilla mig


En liten äggtjuv

Den boven heter Mizti..hon fick nog i sig ett gäng för fyyyy va kass i magen hon är. Hon har nog gjort nr hur många gånger som helst idag och lagt av såna vidriga pruttar så man inte vet vart man ska ta vägen. Så kvällsmaten för hennes del ikväll bestod av RIS :)) Men inte gjorde det henne nåt hon glufsade isig som vanligt. Mizti hon är inte kräsen hon inte :))

Denna dagen har bara bestått av städning på hög nivå.. just nu känns det aldrig som om jag ska bli klar någongång, men har ju ett antal veckor till på mig innan bäbis kommer, så förhoppningsvis blir jag klar innan :)) Givetvis har jag ju varit ute och tränat lite med pärlan, de kan man ju inte bara hoppa över :))

Lite mysko med min blogg, har hört från många nu att dom inte kan komma in å läsa den.. Vete katten varför, så nu mejlade jag till bloggen och hoppas dom vet vart felet ligger och kan lösa det så snart som möjligt. Men tror inte jag får nåt svar förrän det är en vanlig dag igen.

Dags att sätta lite fart nu innan man somnar, va uppe med tuppen idag blev ju väckt av en mycket akutbajsnödig vovve idag...

Puss å Kram

Varför..

Ja varför ska man kasta bort sin tid på massa idioter?? Det kan man verkligen undra när världen består av helt underbara människor. Har kastat bort alldeles för mycket tid och energi på ingenting.. Men nu äntligen har jag fått upp mina blå, insett vad som verkligen betyder något av värde här i livet. Det känns helt underbart <3

Denna dagen har varit hur jäkla skön som helst, vaknade typ med tupparna idag. Drack mitt morgonkaffe och kollade datan lite, som varje morgon :) Ut i friska luften med Mizti och tränade lite lydnad på jätteåkern, kuligt och bra gick det med :) Hem å greja ett tag, sen kom en gammal vän till mig som jag inte träffat på allt för länge.. blir så emellanåt, tyvärr. Men nu är det ändring på det med. Vi hade hur mycket som helst att prata om, så tiden gick i rasande för fort takt. Som alltid när man har roligt :))

Stack och handlad lite mat och uteblommor på eftermiddagen, hann även med en liten runda till glasbruket och köpte lite roliga grejer. Där är det vekligen inte svårt att förköpa sig ska jag lova. Hur fina grejer som helst. Blir roligare sen när jag kommit lite längre med inredningen här i vårat nya hus. Jösses va det ska handlas sen :))

Lite senare på eftermiddagen va det träff med Jean och Kimmie, alltid lika roligt. Idag blev det ingen alls träning i skogen för någon av våra hundar för vi mötte en annan schäfer mitt ute i skogen :) Jeans granne gick samma runda som oss, å jisseess va dom lekte och hade roligt alla 3 hundar.

Vi gick ner till en sjö som ligger där mitt iskogen, tänkte va roligt och se i fall Mizti hoppar i och badar. Hon älskar nämligen att hoppa i vattenhålor och sånt i skogarna när hon får chansen. Men nähää blev inte alls så som jag tänkt, för hon hoppade minsann inte ner.. Eller kan de vara för att Demon badade. Vi får se nästa gång då det är lite lugnare hur hon gör. Trodde faktiskt att hon va en liten vattenhund:)

Tyvärr ligger ju kameran inågon låda här... Så det blir inga bilder förrän den är hittad igen. Jäkligt synd att jag inte hade den idag då vi träffade Demon, för han va jäkligt snygg. Han såg precis ut som en varg.

Känns som om jag ska sätta lite fart här igen, men bara en liten stund sen blir det sängen!

Puss å godnatt

Härliga sooool

Oj va det är härligt med denna sol och värme, man blir verkligen som en ny människa. Min kropp fungerar mycket, mycket bättre och jag blir piggare och gladare och energin ska man ju inte ens tala om va jag får :))

Har hänt en del grejer här dom sista dagarna, men inget negativt för våran del. För detta kommer att bli så himla toppenbra. Jag, tjejerna, katterna och såklart Mizti har bytt bostad. Hur skönt som helst ska ni veta. Nu kan man göra precis vad man vill utan att höra massa gnäll... Sen givetvis är det en massa annat också men det tänker jag inte ta här.. Mina nära å kära vet hur det ligger till och jag tackar guuuud att jag har haft dom nu denna tiden. Vet faktiskt inte vad jag hade gjort utan dom. Dom vet också vart vi har tagit vägen.

Så nu är det bara att ta nya friska tag och börja om från början!! Ingen gladare än jag

Igår  förlovade sig Evelina och Tommy, jättegrattis till det supersöta paret. Jag önskar er all lycka.
Jag fick äran att hämta ut förlovningaringarna igår, och ojj va fina dom va. Dom va så fina att jag va tvungen å fälla en tår när jag såg dom, Filla tyckte nog jag va väldigt pinsam... Men jag får skylla på mina gravidhormoner :)) Kan verkligen inte hjälpa att jag blivit så känslig.

Nähäpp nu har man skrivit av sig lite och det e dags att ta tag i kartongerna här igen, imorgon blir nog inte jättemycket gjort kan jag tänka mig då en gamal vän kommer på besök och senare ska jag å Pärlan till skogen och träna med en annan kär vän :))

Ha en fortsatt trevlig långfredag alla, de ska jag ha bland alla kartonger och dyligt :))

Puss å Kram

Hej å hå

Idag tog jag min lilla voffsa å gick ut på åkern här borta för att träna lite lydnad, ojojoj va taggad hon va idag :)) Hon hade jättesnabba ligg, så jag blev helt förvånad, duktiga lilla hund! Tränade fotposition och fotgåeende. Några steg framåt och sen hopp å lek :)) Man märker klar skillnad på henne nu och för några veckor sen, hon börjar fatta mer va det hela handlar om. Jättefina inkallningar gör hon oxå. Det här att leka med henne är ju rätt så skoj, man tar fram lilla bollen som hon tycker är superrolig när jag leker och hon kampar. Slänger man iväg den, springer hon efter och tar den i munnen vänder sig om och kollar på mig, sen släpper hon den och rusar fram och ska leka med mig istället :))

Eftermiddagen begav vi oss till skogen, träffade en halt Jean och en glad Kimmie. Hundarna busade lite och vi lunkade med i sakta takt för Jeans onda fot. Men hundarna va nöjda och glada iallafall, så idag blev det inte värst mycket träning men trevlig hade vi iallafall:))

Nu e de snart dags för kvällskissen för min pärla och sen blir det sängen, imorgon har vi jätte mycket att stå i. För här är det verkligen ändrade planer...

Puss å GodNatt på er allihopa


Träff med SötSally

Har vi haft i eftermiddag, så himlans kuligt va det att träffa henne igen. Men gode guuuuuud  va hon hade lagt på sig... sa till Ove att hon såg ut som en labrador... Ni kan ju fatta själva då, nää så får hon absolut inte se ut så nu måste jag se till att göra något åt det.

Iorförsig så kommer hon gå ihop nu när kossorna snart ska ut på bete, men hon måste ju orka springa med :)) Nä de måste ändras på och de e pronto.

Mizti å Sally gick riktigt bra överens, förutom när Sally var närheten av mig å Mizti kom så morrade hon.. busunge, men vad vet hon, jag har ju alltid varit hennes mamma :)) Dom lekte så ini vassen ute på åkern och hade hur roligt som helst.

Va ju bara tvungen och kolla in om Sally hade glömt bort hur man tränade lydnad, men icke de hon va så duttig mammas lilla söthund :))

Ni skulle sett Mizti´s huvud när hon såg alla djur, skrattade så jag höll på att dö. Gick runt hela tiden.. hon såg höns, hästar, katter å får.. himmel å pannkaka va det gick runt i hennes huvud:))

Nu är vi hemma igen efter en skön eftermiddag på landet och jag kan lova att jag har en döööötrött hund, som ligger å släpper allt för midre goooa fisar :(( Nästan så man måste ha gasmask på sig..

Puss å Kram












Lite bilder

Här kommer lite skogsbilder och kort på Fillas tatuering :))


















Grejat å grejat

Idag har det varit en såndär grejardag, har gjort iordning hela Ewes rum:)) Blev hur myspysigt som helst, hoppas hon blir glad när hon kommer hem på måndag :)) Rätt säker på att hon blir de, man känner ju sina löss.

Jag tycker att det går väldigt sakta framåt här, idag har jag bara hunnit med ett endaste rum.. Resten kvar,dvs: Hallen, vårat sovrum, båda toorna, vardagsrummet uppe.. Hm, tänk om man bara kunde trolla va skönt det hade varit!!

Så idag har det varit en vildag för Mizti, kan hon behöva så hon kan tänka till vad som hänt i veckan. Har ju faktiskt tränat varje dag :)) Tror att hon varit rätt så trött idag, eller så har hon tyckt att sin mamma har varit jävligt tråkig.. Jag tror på det sistnämnda, men kan vara en blandning av båda :))

Har haft en liten hundstund nu ikväll, avmaskat, gjort rent öronen och klippt klor på min pärla. Upptäckte en riktigt äcklig mask i hennes bajs igår.. bläääää känsliga jag visste knappt va jag skulle ta vägen. Så idag är hon avmaskad :)) Dom smutsiga öronen är så rena så rena igen och klorna är sketasnygga :))

Hon va faktiskt riktig rolig när jag skulle klippa hennes klor, hon låg på sidan och skulle bita i klotången när jag klippte :)) Är första gången jag klipper dom, men hon skötte sig superduper, mest rolig :)) Duktiga, duktiga hund. Helt otroligt va jag älskar henne <3

Trevlig fredagskväll på er alla, för det ska vi ha. Nu vankas det middag :))

Puusss å Kraaam


Tatuering å NBK

Idag var det en stor dag för våran Filla, hon fick presentkort när hon fyllde 16 imars av oss. Hon har alltid velat göra ett svart/rosa hjärta på handleden. Så förra veckan sa hon att jag skulle ringa å beställa tid, sagt och gjort jag ringde bästa kusinen och fick en tid idag. Vi åkte in alla utom Ewe som blev avsläppt vid skolan innan. Filla va lugn hela vägen in till Kalmar, lugn när hon ritade och relativt lugn när hon skulle börja tatuera med för den delen. Men sen när kusinen skulle börja på riktigt, jaaa då blev nog lilla Filla nervös för helt plötsligt började det klia överallt, just med just den armen som skulle tatueras.. Men andades lite sen jäklar va hon så duktig så duktig. Jättefint hjärta blev det oxå :)) Så nu har Filla sin första tatuering, jag tror att det blir den första å sista med..

När det var klart åkte vi tillbaks hem å lämnade av en mycket stolt Filla i skolan, Nidde å jag åkte hem å fixade lunch. Eller rättare sagt Nidde gjorde de å jag låg i sängen med 2 överkeliga gosiga katter :))

Efter en mycket god lunch begav sig Nidde till jobbet å jag drog till brukshundsklubben med pärlan för en stunds träning. Ååå va det är roligt att träna hund, man tror ibland att man e lite tokig i huvet... Men va gör det, skulle kännas förjäkla tråkigt att vara en helt vanlig Svensson..

Hämtade Ewe på vägen, för hon hade slutat. Så hon fick minsann vara kameraman en stund. Träningen idag bestod av följaövningar, hopp över hinder som gick allatiders :)) lite fotgåeende och fotposition och sist men inte minst inkallningar. Höll på att glömma sitt och ligg med belastning hann vi oxå med.

Så ni kan ju förstå att jag har haft en toppenkanon dag idag, både barn och hund har skött sig alldeles utmärkta.

Ska alldeles strax åka å hämta Filla i skolan, sen jäklar måste jag sätta lite fart här hemma. Har ju inte varit hemma på hela dagen å inte  är det nån som plockar och donar medans jag är borta heller...:))

Puss å Kram




























Lite down idag

Jag avskyr verkligen såna här dagar då jag känner mig helt down, har ingen som helst energi i min muppia onda kropp. Idag är det absolut en sån dag, trött, ont, ont i tinningen med för i förrgår råkade Mizti nocka mig just där. Gjorde så ont att jag nästan började gråta.. Så kan det bli när man har en närgången mammasjuk liten hund. Slutade med öm tinning och bula, idag ropa jag på henne när jag låg i sängen för Nidde va på väg ut genom ytterdörren, jamen hon kom som ett skott och tyvärr låg jag vänd mot henne, då hon tog värsta skuttet upp på mig, med avstamp på... jajust det på precis rätt i tinningen igen och såklart på samma ställe...S

Har väldans ont i mina stackars bröst med emellanåt nu, känns som om dom ska sprängas ibland. Dom värker så jäkla mycket att jag inte riktigt vet vart jag ska ta vägen.. Men de kanske inte är så jättelustigt för dom har växt lite mer än 2 bh-storlekar!!

Ja, som ni förstår har det inte hänt så mycket här, då energin bara försvann och tröttheten infanns sig istället. Men jag tog mig ikragen förut och gick ut och tränade pärlan! Superduper kul, tog med mig sambon som medhjälpare. Han höll och jag gick ett rakt spår på ca: 75m. Medans de låg till sig så passade jag på att göra inkallningar. Tror ni det gick bra?? Kanon gick de alla gånger, blir så himlans glad och lycklig!!

Spåret gick och galant, så jag längtar tills nästa steg idet nu faktiskt :)) Avslutade med mammasök i skogen, och där fick hon minsann jobba lite :)) Men hittade en glad mamma bakom en gran :))  Denna roliga träning förgyller en hel dag!

Vet inte riktigt vad det tagit åt lilla "Bianca" i magen idag, hon har levt rövare där inne heela förmiddagen. Hon vilade nog till det ett par timmar, å nu är hon igång där inne igen :)) Gulle <3

Oj nu låter det som om jag är världens gnälligaste, men de får jag vara idag. Går förhoppningsvis över till imorgon, då tar vi nya friska tag igen.

Jättegrattis till Sara som äntligen ska få små chiwawa valpisar

Puss å Kram


Kursstart

Var det igår för våran och Jeans del igår. Vi har hoppat på en kurs för Ingela och Freddy i Påryd. Vi packade ihop oss och hundarna och drog till Påryd. Första gången Mizti satt ien hundbur, men de gick kalasbra hon hoppade tilloch med in själv utan några som helst problem :))

Körde mot Påryd, sen kom ju det svåra... vi skulle hitta dit med... Inte det lättaste då varken jag eller Jean har särskilt bra lokalsinne.. Irrade runt lite, men inte hittade vi.. Stannade på macken och frågade om vägen, men biträdet stod som en fågelholk och fattade typ ingenting. Där hade vi lite tur, det kom in en farbror och han hade minsann koll på läget. Han visste var hon bodde och vart dom håll till när dom tränade hund :))

Körde efter hans beskrivning, och det gick bra för vi hittade genast :)) Lite pirriga, som man alltid är när man ska göra något nytt, klev ur bilen och presenterade oss. Sen började träningen.
Jean började med sin Kimmie, så alternerade vi hundar. Kan säga att Mizti tyckte väldigt synd om sig själv när hon fick sitta ensam kvar i buren och kan lova att man hörde henne med :)) Men hon lugnade sig efter ett tag och va hur glad som helst när det var våran tur.

Vi körde mest lite inkallningar så dom fick checka av hundarna, båda instuktörerna tyckte vi hade väldigt trevliga och fina hundar. Ingelas komentar till Freddy: Har Mizti inte väl stor öron :)) Å de har hon ju inte

Jag satte på pärlan långlina, som Freddy höll i, va inte så populärt då Mizti inte riktigt gillar främlingar och helst inte karlar. Gick bättre när Ingela tog linan.

Som sagt gjorde vi lite olika inkallningar, jag fick gömma mig bakom en soptunna och Ingela höll i Mizti, hon blev helt galen och hoppade och skuttade, de va den reaktionen dom ville ha fram och så släppte dom henne. Tog 2 sek så va hon hos mig :))

Gick bort till skogen och gjorde lite mammasök, gick super det med:)) 2 timmar gick hur fort som helst, så va det slut och vi fick läxa till nästa gång vi ska dit. Så här ska tränas som attan nu :))

Tyvärr hade vi inte vädret med oss igår, kalasskönt med sol när vi anlände, klev ur bilen så kändes det som det blev höst och svinkallt, brrr avskyr kyla.

Smarta Anna som tog med sig kameran, men inte tog några kort.. Glömde helt av det..Får bli nästa gång dåra :))

Innan jag slutar måste jag berätta att när jag krypit ner i sängen, så började Bianca sparka som en vilding i magen. Ropade på Ewe, känn här sa jag. Ewe tyckte de va sååå mysigt och sa att hon minsann skulle säga det till henne sen, att hon sparkade henne på handen. Jaa syskonkärleken ska börjas i tid <3

Puss å Kram


Hunnit massor

Idag har jag minsann varit flitig som en liten arbetsmyra ;)) Tvättat en sjuhelvetes massa maskiner, rensat ut hela groventren å det tog tid ska jag lova... Varit ute och tränat hunden, ja plus en massa annat smågrejs. Känner mig faktiskt supernöjd nu när kvällen är här och jag är helt färdig!

Idag sa min kära sambo att han skulle köpa mig en kombi, jag har världens bästa man bara så att ni vet det :)

Träningen med pärlan idag gick rätt hyfs, hon va aningen slö men jag tror de berodde på värmen. Jissses det har ju varit 19 grader här idag. Tränade ändå på kvällen.. Men pärlan skötte sig utmärkt, när vi kom till åkern så va det en katt mitt på, när vi väl va där och skulle börja träna jamen då kom det väl 2 rådjur. Inte va dom rädda  för oss inte, dom stod där och mummsade och kolla upp emellanåt vad vi pysslade med :))

Hur som helst, Mizti brydde sig inte speciellt mycket om dom, å det gör mig jätteglad då jag vet att Nidde va ute med henne en morgon och mötte på rådjur iskogen och hon blev helt galen! Men va e de man brukar säga... Träning ger färdighet, och vi kämpar på :))

Ensamträningen funkar inget vidare ännu.. Va ute på altanen och skulle hänga lite tvätt, lämnade pärlan inne. Hon hoppar på altandörren som hon inte kan få upp.. men då e hon ju inte dummare än att då går hon till ytterdörren och öppnar där och springer runt till sin mamma.. Hon är superduper glad och tycker hon är jättesmart.. Men den meningen delar vi inte riktigt lika mycket, min hund och jag...

Ska snart ut på kvällspromenixen nu med sällskap av hurtiga Filla som har börjat springa idag, hon sa självmant att hon ville följa med oss ut ikväll. De tackar man ju defenitivt inte nej till :)) Sen blir det sängen för min del, gäller att vara pigg tills imorgon för då börjar en ny kurs för våran och Jeans del :)) Skojjit som bara den ska de bli

Puss å Kram

Här kommer ett kort från i lördags som jag lånade från Saras sida :))


Jag å lilla pärlan


Besök hos uppfödaren

Har vi varit hos idag, Ewe, tommy, Mizti och jag :)) Vi hälsade på "Ewes" nya hund Chanelle. Ojoj vilken fiiiining hon var da, men även att det är Mizti´s moster så slog hon inte henne i snygghet ;)) Vi pratade och hundarna lekte lite, mest Mizti faktiskt :)) Anette visade lite hur lydnaden skulle gå till osv.. Såg hur kul ut som helst. Ewe skulle testa lite men blev aningen nervös när vi stod och tittade på. Tror mest att hon var nervös för Anette tittade på om jag ska vara ärlig :)) Men det löser sig, alla är vi ju barn ibörjan!!

När vi var där passade jag även på att hälsa på Mizti´s mormor,  hon påminnde mycket om Mizti faktiskt. Alltid kul att se släkten ju!

Nu måste det verkligen vara vår, för det är andra dagen Demon varit ute och tagit sig en nypa luft. Det har han inte varit sen det började regna som värst i höstas, sen kom ju all denna snö.. Men nu tycker han nog att det är rätt så lagom torrt och varmt ute för att han ska kunna lufta sin lilla nätta kropp :))

Å "Fule Ture" gör allt för att jävlas med voffsan, hade han inte varit så jävlig hade det varit lugnt mellan katt och hund för längesen... Men Ture vet precis hur han ska göra för att få igång henne, å han ser riktig nöjd ut varje gång.. Mmm Ture är absolut INTE som alla andra katter, det kan jag lova!!

Jättegrattis till Anette och Thunder Dust´s Jade som idag gjort godkänt BH-prov

Puss å Kram


Spårträning för Janne Agelstam

Ja ni hör ju själva va roligt det låter, måste erkänna att jag var nervös för att spåra inför en sådan duktig karl som är uppe i SM och tävlar :)) Men de visade sig att jag inte alla hade behövt vara, för han var som vilken annan hundmänniska som helst, helt kanonbra och kom med mycket bra tips och ideer :))

Vi samlades hos Sara först, sen åkte vi alla till skogen tillsammans. Lämnade hundarna i bilarna och pratade igenom lite, ja men vem ser man kommer springandes till sin mamma?? JO just precis Mizti.. hon hade kommit på att man kan gå fram i bilen och kliva lite där framme och har man tur då så åker rutorna ner på bilen.. Så då kan man hoppa ut. Lite förvånande faktiskt, jag satte tillbaks henne i bilen, jamen då gör voffsan om det IGEN..

Tjaa, de är ju bara att inse att man inte har någon hundbil, kanske dags att byta snart. Lite trångt med barnvagn, bilbarnstol, hund och så ska man ju gärna få plats ett par stycken till helst.

Jag å Mizti som är nybörjare på det här med spår (har gått spårkurs tidigare) gjorde ett par lätta raka spår med köttbullar i, ca 50 m. Det första var lite lättare än det andra för jag la det första i ett traktorspår :)) Hon tog det med en gång.

Sen pausade vi lite och jag gick ut och la ett till rätt ut iskogen, de va nog lite längre än första. Lite krångligare terräng va det med, men duktiga Mizti hon tog det lätt denna gången med :))

Har som "läxa" att göra detta ett par tre ggr i veckan och sen är det förhoppningsvis träning i slutet på månaden igen. Det längtar man till redan.

Mizti var med mig hela tiden, måste berömma henne för hennes lugn då hon kunde sitta kvar och titta på dom andra hundarna när dom sprang ut i skogen och gjorde uppletande. Själv trodde jag att hon skulle få fnatt och börja hoppa och studsa efter dom, men där hade jag fel:))

Vi provade även ett uppsök med Mizti, hon har ju inte något jättestort föremålsintresse. Men Sara stod och kastade upp och ner på en grej, jag stod och visade Mizti och släppte. Hon sprang dit, tog saken och sprang halvvägs till mig men där släppte hon. Men vad gör det... Absolut ingenting för det var hennes försa uppletande och ändå så duktig :))

Kan bara säga att både jag och fiiiinhunden är mycket nöjda och glada över denna dag skogen :)

Så ikväll blir det inte alls många knop gjorda då jag har varit vaken sen klockan 6 och varit ute halva dagen, känns som om jag är helt förbi... Men va gör det, vi tar nya tag imorgon!!

Puss å Kram


Åhhh sicken hund

jag har :)) Hon är bara föööör duktig, blir bara mer och mer roligt att träna med henne! Å man vill bara mer och mer, typ som en drog;)

Nu i eftermiddag tog jag med sambon som medhjälpare och fotograf, vi gick ut med långlina, klicker och massa köttbullar. Leksak behövs inte, då hon inte är jätteintressared av lek med sak utan hon nöjer sig med att leka med sin mamma. Så då får hon göra de hon tycker är roligast. Ja hon tycker att det är roligt med leksak typ 2 sekunder.. Med sin mamma kan hon leka hur längesom helst, så va väljer man :))

Väl ute på åkern tränade vi fotposition som ser mycket bra ut, följaövningar, sitt och ligg med belastning som gick över förväntan faktiskt :)) Sen gjorde vi ett par inkallningar som va helt klockrena. Ni kan ju fatta själva hur nöjd och lycklig jag var över denna träning.

När vi väl kom in va både Mizti och jag hur trötta som helst och va tvungna att vila en stund, medans pappsen åkte och handlade lite. Så nu vankas det lasagne och sallad här i huset om en stund, muums!!

Kameran e hittad nu äntligen så här kommer lite kort sen träningen


Inkallning på ge...




Lämna vovven :))




Å Mizti kom som ett skott :))



Början till fotgående :))



Hopp å lek :))




Lite tröött ;))




Puss som tack för hjälpen :))



Träning i Algutsboda

Igår kväll åkte jag och voffsan till Sara för lite träning :)) Hur bra och trevligt som helst va det. Vi tränade ihop tillatt börja med, man kan säga att Wasco och Sara va ett riktigt störningsmoment. Men Mizti släppte de fort och fokuserade på mig. Måste bara berömma Wasco, jag har sett dom kämpa ihop sen han va liten valp, nu är han 3 (tror jag) å går som en klocka. Mest impad blev jag nog av apporteringen :)) Jätteroligt att se dom ihop för han e så himla glad och alert hela tiden.

När Sara tränat klart så tränade vi Mizti lite, Sara sa att hon tyckte Mizti såg ut som en annan hund nu idagsläget än när hon sågs oss sist :)) Hur roligt är inte det att höra. Hon har verkligen blivit en rolig hund, är med på det man gör och hon har börjat fatta vad det är jag vill. Vi körde lite fotposition, några pyttesteg framåt sen stann och sitt. Kanonduktig!! Körde lite följalekar och hon gör det med glädje. Den mammasjuka hunden gick även med Sara, å det tycker jag är kanon. Sen ser man lite bättre vilken snygg hund man har :D

Efter träningen gick vi ut i skogen och släppte hundarna som "belöning för bra träning" Oj, va skoj dom hade!!

Nu är man ännu mer pepp för träning, så här ska ut och tränas idag. Ska nu börja träna sitt å ligg med belastning.

Hundmaten börjar sina här, så ini duschen å sen in till djuraffären för att inhandla en ny säck.. Så de känns inte som om jag har tid att sitta här framför datan längre, rätt så lätt att fastna här ett tag. Ska även hämta Ewe från skolan då hon slutar tidigt. Hon ville med till djuraffären för att kolla ett koppel till "sin" hund som vi förhoppningsvis ska åka å hälsa på i helgen!!

Puss å Kram


Grejar som faaen

Igår blev det inte alls så mycket gjort som jag hade velat, kände mig helt vissen och trött. Men hoppas att jag får destomer gjort idag istället :)) Känner att jag är på värsta grejhumöret och då e de sååå roligt att greja och man får mer inspiration. Men de e såååå jäklar varmt här inne, jag grejar lite sen måste jag ta en paus annars svettas jag allt ihjäl!!

På förmiddagen när jag va ute med pärlan så släppte jag faktiskt henne här borta på fotbollsplanen, första gången själv :)) Lekte och busade som attan, vi hade superkul tills jag fick en svettattack och va tvungen att lugna ner mig :) Hur som helst så gick det toppenkanon. Hon är helt outstanding min pärla!! Ikväll blir det träning i Algutsboda för våran del, för se hur det går.

Ni som undrar vad som hände med katten igår så kommer här en fortsättning: När Nidde kom hem efter golftävlingen, så agerade vi brandkår. Snälla grannen kom med en lång stege och den sattes mot taket. Nidde höll stegen och superhjälten Filla klev upp och hämtade ner kattstackaren. Är så oehört tacksam över min djurkära familj. Man kunde kanske tro att man kunde få ett tack av familjen som äger katten, för dottern i huset va här och tittade på. Men inte de nää. Nu spelade det inte så stor roll, för vi gjorde det för kattens skull. Men lite sunt förnuft trodde jag alla människor hade..

Hur som helst alla kunde lägga sig med ro igårkväll, och jag hoppas att kissen sov supergott med :))

Nu har jag svalant av igen, så nu blir det att greja lite igen

Puss å Kram


Dagens RIS

Till brandkåren här i Nybro... Det sitter en ungkatt uppe på grannes taknock och inte kommer ner. Nu är det inget vanligt tak utan högt som bara sjutton. Troligtvis har hon av någon anledning blivit uppskrämd. Hörde henne tidigt idag på morgonen, tittade runt och såg henne högst upp ihopkuren och vettskrämd. Nu e klockan eftermiddag och hon har inte flyttat sig en mm... Hon bara sitter där och gråter.

Pratade lite med grannarna här omkring, och dom hade inte en aning vems katt det var. Så det bästa va att ringa brandkåren, gick in och gjorde det men jag tyckte han jag pratade med var rätt så nochig av sig. Tackade för INGENTING och la på...Jag kan inte fatta att dom inte tar det mer på allvar. Dom kunde komma om ett par tre dagar... Men herre guuuud ska jag höra henne så länge?? Mitt hjärta blöder...

Nu vet vi vems katt det är iallafall och typ hela området är involverat :)) Men ägarna sa att dom inte kunde göra så mycket mer än vänta.. Hade det varit Demon eller Ture som suttit där uppe hade dom varit nere för längsen kan jag lova!!

Jag och Ewe va ute med Mizti förut, tänkte jag passar på när man har medhjälpare :)) La ett spår ute på åkern, och Ewe höll monsterhunden :)) Hon hoppade och skuttade som en besatt efter mig så Ewe kunde knappt hålla henne.. Hoppas att det ändras framöver. När jag väl hade lagt spåret, så passade jag på att köra lite lydnad och inkallning. Inkallningen va det då absolut inget fel på :)) Hon kom som ett jäkla skott i 280 :)) Gullehund <3

Ewe ville också prova att kalla in henne, tja Mizti sprang 2 steg.. Sen kom hon på att mamma stod ju där och tvärvände till mig istället..

När spåret hade legat en stund så gick vi ut och skulle gå de, men vad hände då?? Lilla gullevalpen fattade inte vad hon skulle göra. Hon la sig ner.. Hon satte sig ner... Rätt som det va var hon mellan benen på mig.. Jag försökte att visa och sa spår hela tiden. Sen rätt som de va SÅ bara gick hon det klockrent :)) Duktiga duktiga lilla "valpis"

På väg hem så gick vi förbi en lös hund i en trädgård, den brydde hon sig inte om. Det gillar vi, för hon brukar tro att alla hundar hon ser är hennes lekkompisar :)) Istället va hon helt fokuserad på mig :))

Har även hunnit med lite ensamtränig, när man sprungit utochin och kollat takkatten, hon öppnade dörren bara en gång och sprang ut. Tog in henne lugt och bestämmt och gjorde om samma sak. Och när jag kom in sen låg hon på mattan och väntade så fint.

Kan man bli annat än LYCKLIG??!!

Nu ska jag iväg och hämta Filla i skolan, har bara kört henne till skolan en gång, kört sambon till golfbanan, Ewe till jobbet.. Kanske skulle öppna taxibolag, hihiii!

TaxiAnna var god dröj..

Puss å Kram


Livet är bara för härligt

Igår kändes de i hela kroppen att det skulle bli en toppenkanon dag, kan meddela att den känslan va helt rätt :)) Förmiddagspromenixen me voffsan va hur skön som helst med massor av plusgrader och sooool, vi träffade på andra trevliga hundmänniskor med vovvar. Stannade och slängde ett par ord, alltid trevligt.

Packade upp en massa lådor, men massor återstår. De går sakta men säkert, med jisses bron byggdes ju inte på en dag och det känns inte som om jag måste ha sådär jättebråttom heller. Jag hinner nog tidsnog, finns lite andra grejer som är viktiga i livet med än och städa..

Träffade Jean och Kimmie i skogen ett par timmar igår eftermiddag, alltid lika roligt och trevligt. Kan lova att hundarna tycker det med. Det blev lek å bus blandat med spår, sök och lydnad.

Jag la Mizti´s första spår igår :)) Gick allatiders, inget avancerat utan ett nybörjar spår med köttbullar i. Hon tyckte de va jätteroligt och man hörde hur hon jobbade :)) Vi tränade även lydnad och det måste jag säga att vovvarna blivit så mycket duktigare på dessa gånger vi varit ute. Dom kunde till och med koncentrera sig på varsin matte. De går framåt, tjohooo va de e kuligt.

Jean gjorde ett sök, måste bara berömma hennes duktiga Kimmie som hittade henne plättlätt :))

Jaha va händer idag?? Behöver jag nog inte säga.. Ska förstås fortsätta greja å dona här, blandat med lite hundträning :)

Innan jag slutar ska jag bara meddela att jag har den bästa sambon som finns, igår när jag kom hem från skogen hade han beställt 3 nya leggings till mig :)) Sicken kille va?!!

Hörs

Puss å Kram


Första måndagen i Hanemåla

Känns helt awsome att nu vara på plats och alla trivs, både människor och djur :)) "Fule Ture" har blivit en riktig tuffing som är sugen på att gå ut emellanåt, men det får han allt vänta med ett par dagar till så han vet vart han hör hemma, han som aldrig varit ute förut. Men han brukar sitta i dörröppningen och kolla in fåglarna på taken, å ni ska se hur han sitter där å tuggar och håller på :))

Idag består mitt schema av: Fortsättning på städ och röj, uppackning och sen ska jag hinna med en runda till skogen med Jean och Kimmie. Tänkte att vi skulle ta och spåra lite med hundarna. Mizti´s första spår :)) Spännande som bara den. Tror att hon kommer bli en kanonduktig spårhund, har fått den känslan bara. Återstår att se :))

Har börjat klicka in ett nytt trix när jag har paus här, det är att Mizti ska rulla runt. Började med de igår, ser lovande ut så snart sitter det nog med :))

Lite ont om bilder blir de nu ett tag, har inte hittat kameran ännu.. men det kommer desto fler sen :))

Höres senare, för nu ska här sättas fart så man hinner lite

Puss å Kram


Färdigflyttad

Då äntligen var det färdigflyttat, himmel och pannkaka så jädrans skönt. Måste bara berömma min underbara familj som var med i går, dom va sååå dukitga och hjälpsamma. Vad skulle man göra utan dom??

Flytten gick kanonbra, förutom en sak och det va att Mizti satt i bilen när vi fyllde andra släpet. När vi va klara att åka, ja va hände då när vi skulle sätta oss i bilen?? Hon hade låst dörrarna och nycklarna var I bilen... Men Niddes mamma körde förbi just i den stunden som en räddande ängel, så jag åkte med henne till Hanemåla och hämtade extra nycklen till bilen. Där kan vi snacka jäkla tur!

Nästa lass va de vi som tog ur alla nycklar så vi slapp en till sån rolig incident :))

När allt va flyttat och alla kartonger m.m va inne, så tog vi det ganska så lugnt med grillning, kortspel och massa prat. En alldeles supermysig familjekväll.

Nu återstår bara resten här.. dvs städning, uppackning, möblering. tja man kan säga att jag har rätt så mycket att göra nu ett tag framöver. Inget illa med det för jag tycker det ska bli hur kuligt som helst. Ska passa på att greja lite nu för Nidde är och spelar golf, resterande sover som grisar :))

Har faktiskt hunnit med och klicka in att Mizti ska "tacka" när hon får nåt gott. Hon e duktig min härliga hund.

Puss å Kram


Färdigpackat

Nu äntligen var det färdigpackat, barnen har varit jätteduktiga med att hjälpa till denna dag. Så imorgon går flyttlasset från storstan till Hanemåla. Inte jätte långt då, men det ska ju ändå flyttas.. Har kanske lite tur då jag e gravid och inte får lyfta massa tunga grejer. Tror nog jag ska sätta mig på en stol och kommendera vad som ska göras istället :))

Ikväll tog vi med oss kissarna och lite till, måste berömma "Fule Ture" som aldrig varit utanför dörren eller åkt bil. Han sa inte ett knyst men det gjorde däremot Demon som åkt bil flera gånger under sitt liv, nåväl släppte dom på övervåningen, där jag tänkte dom kunde ha sitt resident. Tjaaa Ture tog sig en liten glutta och sen traskade han ner och kolla läget i sitt nya hus. Han e stencooool den katten!!

Jag måste ju ha den absolutaste mammasjukaste hund som finns.. Lämnade henne hemma hos Nidde medans jag bara skulle åka å handla lite mjölk. Mizti sprang som en förgiftad iller fram och tillbaka från fönster till fönster, in på toan, in i sovrummet, ja alla ställen där hon vet att jag brukar vara. Lilla hunden, lugnade sig direkt när jag kom hem igen. Så nu ligger hon lugnt här nedanför och sover.

Har faktiskt börjat klicka in vacker tass, amen duktiga hund säger jag bara!!

Kan bara meddela att jag är fruktansvärt trött och här blir de inga mer knop gjorda idag..

Så nattinatti allesammans

Puss å Kram


Nu e de nära

Ajjemen, nu e de väldigt nära. Då menar jag med våran flytt :)) Idag har barnen tagit ledigtfrån skolan och ska hjälpa till med det sista här i lägenheten, så vi förhoppningvis blir klara i morgon då lasset går.

Kan lova att det ska bli himlans sköööönt när det är klart och när man är på plats, shit va det är jobbigt att flytta.  För man har ju flyttat "nångång" i sitt liv ,))

Det tråkiga med flytten är att man kommer en bit bort från bästa grannarna, men så många kilometer är det inte vi ska flytta, så de är OK.

Mizti känner sig nog lite rastlös, känns som om man inte har haft den tiden till henne nu nu med packning och städning, men snart är detta över  och då tar vi nya tag igen. På ett sätt är det bra med några dars uppehåll i träningen då poletten kanske trillar ner på henne, när hon får tänka till lite dessa dagar ;)) Hur somhelst så ska de bli sketaroligt att börja träna nästa vecka igen.

Givetvis blir det ju liiite träning när vi är ute på våra promenader, men det blir inte direkt detsamma.

Dags att ösa på, dygnet har ju bara 24 timmar och gravida, tjocka jag orkar inte så mycket som innan då tröttheten tar över...

Hörs senare, ha en bra 1:a April och var på er vakt ;))

Puss å Kram



RSS 2.0