Mysfredag

Idag har de varit en riktig mysfredag trots motgångarna på Ewes och Tommys van som inte gick igång idag när det va sista dagen på ombesiktningen.. Men Ewe har en bilkunnig pappa som hon ringde till å ha ryckte ut, dom grejade några timmar och tillslut så gick den igång igen. Så besiktningen får vänta lite till.

Fillas blogg som jag skrev om igår, den anonyma som skriver elaka kommentarer skrev ett väldigt elakt inlägg igår kväll, där det stod att hon hoppades på att Fillas mamma skulle få missfall så att det inte föds fler som Felicia. Jag fattar inte hur man kan vara så grym och elak mot en annan människa. Man fostrar väl för fasiken sina barn till att inte säga och skriva så till andra människor. Det gör jag iallafall. Men i detta fallet så är det nog inte flickan det är fel på utan uppfostran och hemmiljön snarare skulle jag tro.. Ledsamt är det och det gör väldigt ont i ens mammahjärta..

Nog om tråkigheterna, för även om det låter som om vi inte har haft någon mysfredag så har vi haft det. Ewe och jag va ute och tränade hund på eftermiddagen, jag hade en väldigt taggad hund ska jag lova. Det är riktigt roligt :)) Ewe och Tellan är ju hur gulliga och duktiga ihop som helst. Man ser verkligen hur dom vuxit samman på denna korta tid.

Lite senare på eftermiddagen så droppade de in några till ungdommar och huset va fullt, vi grillade och jag hade handlat årets först nypotatis som va hur mummsigt som helst. Efter det blev det kubbspel, och såklart så vann mitt lag :)) Tjohooo va vi äger på kubb

Så nu på kvällskvisten känner jag mig väldans trött och sängen känns väldigt lockande. Filla och hennes kompis har dragit på fest, Ewe  och Tommy kollar tv:n och dom andra har åkt hem.

Natti Natti, sov gott

Blir lite lätt irreterad

Eller snarare jävligt irreterad över hur tonåringarna hotar varandra via datorerna.. Filla har ju oxå en blogg, för ett tag sen så började de regna in spydiga och elaka kommernatarer i hennes blogg bara sådär. Då är de någon som förmodligen är väldigt avundsjuk på henne för dom elaka kommentarerna slutar inte, utan snarare tvärtom.. Dom blir bara elakare och elakare.. Kan säga att dom inte skriver vem dom är såklart, utan överskriften i namnet är: namn är överskattat

Då tycker jag verkligen att man är mogen och vågar stå för vad man skriver.. Kan dom inte bara sluta läsa hennes blogg och låta henne vara ifred, det hade varit de lättaste. Saken är den med att det är någon i hennes närhet, för dom vet saker som inte finns me på bloggen.. Hm, snälla vänner det finns.

Men jag vet en sak som är väldigt sann och det är den att sannigen kommer alltid fram, förr eller senare. Ska bli väldigt kul att se vem dom eller den är!!

Gårdagen

Men de va väldans va tiden bara rinner iväg, jag som hade tänkt blogga igår kväll om dagens roliga bravader. Men inte hann jag de inte.. Så jag bloggar nu om de istället, bättre sent än aldrig ju

Började med kosläppet som va som vanligt jätteroligt att se, men detta året stod jag och tittade på istället för att vara med. Det kändes ju lite konstigt, men de e ju som det är just för tillfället och jag är alldeles för rädd om min mage för att vara med.

Vädret kunde allt varit lite bättte, när jag kom ner till gården så började givetvis att regna. Så typiskt, men vädret rår man ju inte på så de blev kosläpp i allafall och kossorna va superglada för att komma ut i det fria. Va bara en dum liten kviga som absolut inte ville gå ut, men till slut så va hon ute hon med :))

Blev inte jättemånga kort på släppet, för jag ville inte ha min nya kamera ute i regnet. aningen rädd om den för det. Men några blev det iallfall då de blev ett uppehåll på en halvminut typ







De va inte bara jag som kollade kosläppet :))



På eftermiddagen va de dags för veckans träning i Påryd, och som vanligt åkte jag hem till Jean och bytte bil där och sen for vi vidare. Hennes fina Kimmie har inte varit så kry i helgen, väldigt slö och ingen vidare aptit så dom va på ett besök på djursjukhuset i måndags. Som tur va så hittade dom inget fel på henne, utan dom skulle helt enkelt byta foder och kolla. Tydligen duger inte Royal maten till kräsna Kimmie :))
Man märkte att hon inte alls va den vanliga glada Kimmie på träningen, hon va aningen moloken och slö. Men dom gjorde ett super träningspass iallafall, ni är så duktiga!!

Mizti´s och mitt träningspass gick faktiskt bra, vi började med en platsliggning då Jean körde lydnad på plan. Det gick fårvånadsvärt bra, hon låg stilla tills det hade gått säkert 10 min då tyckte hon minsann att det va våran tur att jobba istället för att ligga där och glo..:))

Så vi bytte hund på platsliggningen och vi gick ut på plan och körde lydnad, allt gick bra förutom inkallningen. Pärlan kommer i 320, men tyvärr så hoppar hon till vid sidan innan hon sätter sig brevid.. Inte bra.. Vi fokuserade på hur vi skulle träna bort den lilla olaten för det ser inte fint ut. Dumt och få nerdrag på de när resten av momenten ser bra ut.

Vi testade korta avståndet rejält, men inte hjälpte de för hon hoppade iallafall. Vi testade  mot ett staket och skulle se hur hon gjorde då.. men hon fick till ett litet hopp iallafall.. Hur som helstjag får korta avståndet och se vad som händer. Tränade lite på det idag och det verkar funka. Så det har jag till läxa nästa träning.

Hopp över hinder blev jag allt lite impad av min hund igår då hon hoppade på långt avstånd, har bara tränat rätt så nära då hon fuskar till det lite ifall jag har satt henne längre bort. Men inte igår :)) Tjohooo vilken duttig vovve jag har


Slutet på träningen började vi med budföring, ingen av vovvarna kan ju det så det va himlans roligt att börja med det. Det tyckte nog vovvarna med när dom väl kom på vad det gick ut på :))







Fiiina Kimmie



Idag har Ewe, jag och hundarna varit ute och kört lite lydnad, la mest ner tiden till inkallningarna, peppar,peppar så gjorde hon inga hopp idag. Tränad lite på det i köket idag (tur att man har ett stort bonnakök) Avslutade med ett spår till varje vovve, som gick superduper. Jag la in 2 vinklar i mitt och bollen som avslut :))

Dock inga bilder på de, då kameran tydligen låg bra hemma :))

Nu ska jag ta min trötta gravida kropp och lägga mig i soffan och inväta Big Brother, hoppas man inte somnar som man gjorde igår..

Natti Natti

Blir en rolig dag

Idag de känner jag på mig. Först ska vi släppa kossorna på bete, de alltid kul. Dom är bara för roliga dessa djur när man släpper dom, hoppar och skuttar som dårar. Kan ju inte bli annat än lycklig när man ser dom. Mindre roliga är dom när de har lekt av sig så ställer dom sig vid stättan och vill in igen... Hm, dom är allt lite knasiga. Så jag ska stå på första parkett och vara fotograf med min nya kamera :))

Efter det ska jag och min kära vän Jean och vovvar åka till Påryd för fortsättningskurs, ska också bli hur kuligt som helst. Träna hund de kan man nog inte göra för mycket och de blir aldrig tråkigt heller.

Mindre kuligt är att Evelina är sjuk idag, de började redan igår på henne och hon tyckte de kändes som om hon skulle få migrän, inatt va de ett faktum. Sprängandes huvudvärk och kräkningar, inget kul alls. Då spelar de ingen roll hur stora barnen är när man ser dom i de skicket, för helt plötsligt är dom små bäbbar igen. Hoppas nu bara att hon känner sig lite bättre när hon vaknar.

Mindre roligt är att Filla inte har klivit upp ännu... hon är då en riktig sjusovare, har varit uppe och väckt henne typ 1000 ggr men inte är hon uppe för det.. Men hon svarar när man väcker henne, så man tror ju hon är vaken.. Men icke sa Nicke, hon ligger där och knölsover så nu har jag gett upp väckningen på henne för idag. Så hon får gå till skolan och skämmas istället.

Igår blev Ture kastrerad och de är väldigt skönt, han sov hela eftermiddagen och kvällen igår. Idag är han vanliga pigga Ture igen som om ingenting har hänt. Men tycker kanske att han blänger en aning konstigt på mig :S
Mizti fick sin vaccination igår med, så de e väldans guttans att ha detta över.

Återkommer med bilder och hur träningen gick i kväll.

Ha en trevlig tisdag alla läsare

Då va kulorna borta

Nu va det ett tag sen sist jag ville säga nåt, men nu har jag nåt fruktansvärt att berätta... Vet ni vad min mamma har gjort med mig idag??? Just de hon har låtit vetten ta bort mina kulor... Vad ska de va bra för tycker jag!
Men mammor brukar ju som oftast ha rätt så det ligger säkerligen något bra idet med, har bara inte kommit på vad riktigt ännu. Har faktiskt ont där bak och väldigt groggy är jag med.

Då ska vi inte snacka om sprutan jag fick innan jag somnade, den mådde jag illa av och spydde lite. Usch och fyyy tur att man bara behöver göra detta en endaste gång.

Har börjat vakna till lite nu såhär på kvällskvisten, lillmamman Ewe har tagit väl hand om mig. Jag har legat i hennes säng så hon har kunnat blinkat åt mig, så inte mina ögon skulle bli jättetorra och konstiga. När jag nästan va vaken så kunde jag inte hålla mig så tyvärr råkade jag kissa ner hennes säng.. Olyckor, ni vet själva hur lätt det händer :))

Måste bara säga att nu när jag går ut och in som jag själv vill så har jag nog allt blivit kungen av Hagnebo, grannkatterna kom och hälsade på mig häromdagen och jag satt uppe på altanstolpen och kollade ner lite på dom och undrade vad dom gjorde här på mitt revir.. Ja sen dess har jag inte sett dom.
Jag tycker livet är alldeles helt underbart, kommer säkert bli ännu härligare nu när jag även är kastrerad. Mammsen hoppades på att jag skulle gå upp lite mer i vikt hörde jag innan jag somnade, men vetten sa  att jag va alldeles perfekt i kroppen och att jag skulle se ut så här som jag gjorde. Tror mammsen har rätt även där, om man nu ser på min tjocka kompis Demon. Min mamma tycker att kastrerade hankatter ska vara lite stora och maffiga. Så vi får väl se hur jag ser ut om ett tag.

Det va allt för denna gången, vi höres :))


Jag när jag var liiiten pytt




En riktig badkruka...

Igår morse for vi iväg för att bada hundarna :)) Jättekul va det att se Tellan som va ett riktigt vattedjur och Mizti som va en riktig badkruka.. Hon tyckte de va mycket roligare med att leka med en pinne istället för att bada. Men hon offrade sig lite iallafall och gick ner en bit åtminnstone :))
Så här kommer lite bilder på finingarna






















Spårträning och middag

Igår eftermiddag packade jag in Ewe och schäfrarna i bilen för färd mot Torsås för kuligt spår me Anette. Vi gick ner mot åkrarna för att lägga våra spår, Ewes första spår :)) Anette visade hur det skulle ligga, eftersom att dom ska ju tävla i SM:et då ingår spår. Det gick hur bra som helst duktigt ekipage :)) Tellan är ju bara för bra, hon är en toppenhund för Ewe.

Mitt spår la jag rätt lång med en vinkel i, tyckte själv att de va rätt lång och sa till Anette att jag inte trodde att pärlan skulle orka.. Men som vanligt hade jag fel uppfattnig om pärlan som tog spåret direkt och vinklen och skötte sig kanon :)) Nu får jag minsann sluta tänka så  negativt..:S  Anette gick med oss i spåret och hon tyckte Mizti va jätteduktig :)) Alltid kul att höra. Ska försöka lägga lite mer tid just på spår framöver tänkte jag och även i veckan lägga in en till vinkel :)) Måste även lägga in en apport med.

Anette la 2 spår till sina hundar, alltid roligt att se andra jobba med hundar, för man lär sig av att se. Kommer lite bilder på henne och hennes spår, tyvärr glömde jag ju kameran i bilen när vi gick våra spår.. Smart, där låg den ju himla bra..

När vi kom hem hade bästa svärsonen gjort middag, de framdukat och klart. Han hade plockat ur diskmaskinen och gjort fint efter sig i köket med :)) Han hade fått till en supergoooo middag med köttgryta, potatis och sallad. Man kan inte tänka sig bättre svärson :))

Ove skulle passa hundarna en snabbis igårkväll då jag bara skulle köra in filla till stan som tar 10 minuter, tänkte att dom kunde vara hemma så länge. Sa till Ove att han skulle låsa dörrarna annars hoppar hon och springer ut.. De gjorde han, när jag kom hem såg jag en Ove som stod på gräsmattan och en Mizti som kom springades till mig överlycklig.. Då hade hon buffat upp verandadörren till rastgården och klämt sig imellan husväggen och staketet.. Snacka om liten och smidig. Hon hade rusat ut på åkern där jag hade gått och sprungit som en galning och letat efter mig.. Kan säga att hon är aningen mammasjuk.. Förstår att övriga familjemedlemmar inte vill passa denna madamé. Jag som trodde det hade blivit mycket bättre med hennes seperationsångest.. Men de får vi träna vidare på....

På dagens schema står det:

Åka å bada med vovvarna

Kalas för Tommy i Fröseke

Skulle varit med på söket med Freingsgänget, men hinner tyvärr inte de idag då de är kalas













Mizti´s fina mamma :))




Uppe å vaken

Man kan nästan tro att jag har blivit en pensis.. Uppe alla redan och det är lördag.. Då man kan sova ut, inga barn till skolan eller nåt sånt.. Men va gör jag jo kliver upp och börjar en härlig lördag istället med härligt väder. Kanske övar till bäbis kommer :))

Gårdagen va helt awsome, vi gjorde egna hamburgare och grillade. Till det hade vi pommes egengjord vitlökssås och massa annat gott tillbehör. Så jag säger bara det: MC Donalds och Sibylla och andra snabbmatskedjor släng i er väggen :))

Vi va även ute och plåtade hundarna med nya kameran, de går ju inte bara att låta bli. Tommy fick vara första kameraman igår igen :)) Men de gör inte han nåt för han gillar verkligen å plåta. Första rundan med hundarna va helt ok förutom att vi, ja eller rättare sagt hundarna fick syn på en orm. Båda hundarna tyckte minsann att den va jättespännande medans jag mest fick panik. Avskyr verkligen ormar.. Hu va äckliga dom är. Men vi ropade på hundarna som tack å lov kom på direkten. Gick vidare på promenaden och så kom Mizti på den där ormen å skulle vända å dit igen... Men den gick jag inte på, sa till henne och hon vände och brydde sig inte om den intressata ormen mer. Duktiga vovve

På kvällen tog vi med oss hundarna till Otteskruv skogen, där körde vi lite valpsök med dom :)) Hur kuligt som helst va det och Mizti skötte sig super. Hon sökte upp Tommy 2 ggr med. Andra söket såg hon inte vart han tog vägen för menigen va att Tellan skulle söka upp honom, men hon är en gröngöling när det gäller sök så jag chansade på att Mizti kunde hitta honom. De gjorde hon med :)) Sen hade vi trötta vovvar när vi åkte hem.

Tränade även apportering med vovvarna igår, går kanske aningen bättre nu med pärlan men hon spottar ut den vidriga apporten efter några sekunder.. Träna på håll fast gör vi nu, men de e inte det lättaste.. Jäkla moment da..
Testade på duktiga Sally, de va ju ett tag sen men hon är ju bara för duktig den lilla. Hon satte sig fot, jag sa apport och där satt hon med apportbocken tills jag tog den:)) Sen sa jag till dom övriga som va hemma: SÅ här ska det se ut!

Här kommer lite bilder sen gårdagen:









Å så några andra bilder:))








Systemkamera

Jihaaaaa igår fick jag en systemkamera, gissa om jag e lycklig :)) Så jäkla najs, nu ska de fotas som bara den så fort jag vet hur man gör med alla knappar också. Men det e nog inte så svårt bara man börjar pilla lite på den. Den är verkligen jättefin och hur bra som helst. Det bästa är att den inte är så stor och tung, passar mig alldeles utmärkt, jag och mina onda händer.

Igår eftermiddag va schäferligan på brukshundsklubben och tränade, gick kanon för allihopa tyckte jag. Apporteringen?? Jaa den gick väl inte alls kanon, men vi tränar vidare på detta. Ska leta fram min egna idag med så vi även kan öva hemma i köket i lugn och ro. Fattar inte varför hon har börjat tycka den e så jäkla äcklig..

Det är ju fredag idag och det betyder härlig helg med alla samlade i familjen, det är dom bästa helgerna som finns. Tommy kom hem igår så nu är alla på plats :))

En riktig hundhelg kommer det oxå att bli, imorgon är det spår hos bästa uppfödaren och söndag är det sök med bästa instruktörerna, ni bara hör ju själva hur toppenhärligt detta låter, å fint väder har jag hört att det oxå ska bli :))

Hörs sen, tvättmaskinen är klar och ropar på mig nu :))


Full fart på Pärlan



Kvällspromenix



Söööta Tellan



Finingar


Vårdcentralen

Har jag varit med Ewe idag, hon vaknade inatt över att hon hade jäkligt ont i sitt knä igen.. De har hon nu haft från och till i över ett år. Ja, vi har varit hos läkaren innan som gav samma svar idag.. Brosk i knäskålen, typ växtvärk.. Men där satte jag stopp.. Växtvärk?? Hon är 18 år och vuxit klart för lägesen sa jag. Då hade han uttryckt sig lite fel och sa att de va normalt med brosk i dom övre tonåren och att det skulle växa bort förr eller senare, han kunde inte säga exakt när.. Nääähää de fattar väl vi med..

Den läkaren gillar inte jag och inte Ewe heller, tydligen va han rätt ökänd här som läkare hörde jag precis. Typiskt och få en sån. Men en bra grej gjorde han och de va att skicka in en remiss och låta Ewe röntga knät. Håller vi tummar och tår att det ser normalt ut där inne. Ni kan ju tänka er själva att hon har lite smått panik över onda knät nu när hon ligger i hårdtränig med Tellan.

Efter läkarebesöket va vi uppe på  stan en liten runda och kollade om vi hittade nåt fint till Tommy, som fyller 21 på måndag. Ewe hittade de hon ville ha till honom och jag vet redan va jag ska ge honom :)) De tänker jag inte nämna här för jag vet att han är här inne och läser :))

Nu när jag har kört fram och tillbaka ska jag köra till Åkrahäll igen om en stund och hämta sjukligen, sen vidare till Bruks och möta Jean och Kimmie för lite träning. Skojjigt ska de bli. Jag fortsätter med apportringen idag, får se hur det går :))

Hörs kankse sen

Trött, mätt å belåten

Kan man säga att jag är nu utan att överdriva en smula :)) Har varit himlans duttig idag om jag får säga de själv :))

Träningen gick kalas förutom apporteringen...:S Men den övar vi vidare på, pärlan har fått för sig att inte hålla den kvar i munnen... Hon tycker typ den är superäcklig ser det ut som. Kommer ihåg att Sally va likadan när jag tränade på det med henne. Men rätt som de va så va hon hur duktig som helst och vi fick 10:or på tävlingarna :)) Träna träna apportering blir det nu framöver

Hoppet va supersnyggt idag, testa sätta upp en ribba till och lämnade henne längre bort än va jag gjort innan, ställde mig såklart på andra sidan och kallar in och hon hoppar och sätter sig klockrent brevid :)) Stolt som en tupp blev jag och där slutade vi med den övningen även att det är svårt att sluta när det går bra.

Ställandet gick bra och läggandet gick också över förväntan jämfört med igår, då hon typ glöm hur man ligger ner..;) Men tränade lite ligg igår kväll och det visade sig verkligen idag :)) Vet att jag inte ska träna både och samtidigt men jag skulle ju bara prova :))

Maten och efterrätten blev smarrigt värre  så nu kan jag bara koppla av resten av kvällen, tycker jag faktiskt att jag är värd efter denna härliga dag.

Puss å Kram

Lovley day

Idag vaknade jag med full energi igen, älskar när jag känner så :)) Upp och drack min vanliga dos av kaffet så jag skulle bli ännu piggare :)) Körde barnen till skolorna, ut på morgonpromenix med hundgänget.

Städat och donat nu på förmiddagen, har även hunnit en runda till Buttetorp där jag mötte upp våran vetrinär som skulle odla lite mjölkprover tills imorgon. Hoppas verkligen att han dyker upp imorgon, de skulle han gjort för en vecka sedan och avhornat ett gäng kalvar, kastrera Fule Ture och nu sa jag även till att han fick ta me sin vaccin och vaccinera Mizti. Så nu håller vi tummarna att han har tid med detta imorgon, våran upptagna vetrinär :))

Nu ska jag snart packa in schäfrarna i bilen och hämta Ewe, sen vidare mot Nybro Brukshundsklubb för lite träning. Ska träna apportering och hoppet idag tänkte jag. Det är faktiskt rätt bra att Ewes skola ligger så nära för då blir det av att man åker dit :))

Efter träningen bli det till att handla lite, ekar visst i kylen igen... Är väldigt sugen på att göra en paj också, så så får det allt bli i eftermiddag. Får passa på när lusten finns :))

Höres sen vetja

Kursavslutning

Då har det redan kommit till våran kursavslutningsdag idag, tyckte inte alls det va längesedan man hoppade på kursen. Men har man roligt så går det ju fort sägs det. Men inte är jag speciellt ledsen för avsutningen för nästa tisdag börjar nästa kurs :))

Idag hade vi inte speciellt tur med vädret, det regnade rätt rejält. Jag har inte varit ute och tränat Mizti i regn innan, dels att det inte har regnat så mycket sen jag köpte henne, så det va något nytt för lilla damen. Man kan säga att det va lite skillnad på henne, hon gillade nog inte alls att det regnade tror att det störde henne. Så det ska vi allt träna på mer när det regnar ute. Hon ville ogärna sätta sig ner i det blöta gräset..:S

Det vi gjorde idag va inkallning, hon kommer i 300 så farten är det definitivt inget fel på :)) Men däremot hennes lilla hopp innan hon ska sätta sig måste vi träna mer på. Annars ser det bra ut.

Linförigheten gick också bra om man nu tar bort att hon ogärna inte ville sätta sig ner ibland i det blöta gräset..

Hopp över hinder gick toppenkanon, där var det jag som skulle ställt mig lite längre ifrån så hon får plats att komma in brevid. Men hon lyckades jättebra iallafall.

Apporteringen gick sisodär, där måste jag öva att hon ska hålla fast den

Ställande under gång gick kalas :))

Läggandet gick inte alls  kalas, för nu när jag har övat in ställandet blandar hon ihop detta. Men det tränar vi vidare på, övning ger ju färdighet och det har ju inte gått vidare långt tid heller.

Avslutade träningspasset med spår. Denna gången va det en vinkel i. Första vinklen för Mizti, hon tog de direkt  min duktiga spårhund <3

Middagdags här nu när klockan  är eftermiddag, så får nog resa stora rumpan och fixa det :))

Puss å Kram

Officiell utställning Nybro 2010-05-15

Juniorklass

Good

Domare: Roland Fors

Utställning

Då va utställningen över, jag som inte trodde jag skulle överleva den persen. Men det gjorde jag och min fina pårla skötte sig alldeles utmärkt bra. Jag hade ju inte ens behövt vara nervös eller orolig över detta, gick ju som en dans :)

Fattar inte ens hur jag kunde ha så låga tankar om min hund, nu får jag skärpa till mig.. Inbillade mig att hon skulle bli låg och inte visa tänderna för dommaren, hon gillar ju inte karlar så värst mycket de vet jag ju och såklart va det en manlig domare vi skulle ha första gången. Men jisses de va ju en baggis för min voffsa, hon har verkligen blivit en annorlunda hund. Mycket stolt  över henne kan jag skryta med.

Va dommaren sa om henne: Good fick hon och fin kritik. Jättenöjd och glad över detta. Men nu va det inte första och sist utställningen vi ska på utan bara den första för jag har anmält henne till 2 till än så länge. Måste kolla om fler så både hon och jag får in lite vana :)) Skojjigt som attan

De va inte jag som ställde henne utan det va min uppfödare som gick med henne, tyckte det va bäst så eftersom att jag aldrig har ställt hund innan och knappt aldrig varit på nån utställning heller för den delen. Jag är sån att jag måste titta hur de går till först sen kan jag göra själv.

Vi va även med i uppfödaregruppen och då gick min tränare med henne inne i ringen, även då skötte hon sig mycket bra.

Tur att jag har sån bra uppfödare och tränare, tusen tusen tack till dom!!

Igår kväll kollade jag och ungdommarna på VM-finalen i hockeyn, såg rätt bra ut ibörjan men sen gick det ju åt helvete för dom, va så jäkla frustrerad att jag inte visste vart jag skulle ta vägen där jag satt i min fotölj.. grrr hur nu man kan bli så upprörd för det..

Chantelle ställdes också igår och fick Very Good:))

Idag på förmiddagen va det träff med min kära vän och hennes Kimmie som oxå ställdes igår och fick Very Good. Grattis till det vännen.

Vi va iskogen å tränade lite lydnad och uppletande av föremål, gick toppen för båda voffsingarna :))

Denna natten har då inte varit något vidare rolig, då jag vaknade av både kramp i vaden och i magen.. Nu känns det verkligen att jag är gravid, jag som trodde jag skulle slippa sånt, men inte kom jag undan med det inte, så det är bara att gilla läget antar jag :))

Här kommer lite bilder sen den roliga gårdagen:

Mizti



Evelina och Chantelle



Jag och pärlan



Freddy och Mizti



Tommy va första hundhållare och fotograf



Anette och Mizti



Uppfödargruppen



Uppfödargruppen


Lotta och Kimmie

En till :))

Myys lördag

Denna lördagen har då varit helt  outstanding, sov lite ovanligt länge idag. Hm, ja jag va faktiskt uppe vid 6 och släppte ut pärlan i rastgården, sen gick vi och la oss igen och trynade ikapp några timmar till :)

Klev upp och grejade iordning de vanliga, tog med Ewe och Tellan på en långprommis i  de fina vädret. Sen va det dags att polera pärlan lite inför morgondagen, ni kan då bara inte fatta hur jäkla nervös jag är inför det. Men som tur är har jag 2 säkra kort med mig :)) Känns genast mycket tryggare och aningen lugnare kan jag vara,  men ändå... fyyy sören va jag är nervös.. Men jag tror inte jag är ensam om att vara det, eller hur Jean? :))

Middagen bestod idag av grillspett, råstekt potatis och beasåa. Hur smarrigt som helst vill jag lova. Middagsbordet idag va fullsatt och det gillar jag väldigt mycket, då är livet verkligen på topp.

Kvällen har vi tillbringat ute och spelat kubb. Killarna mot tjejerna, gissa vem som vann??  Jajjamen vi brudar såklart :))

Nu ska jag ta och kolla vad jag ska ha på mig för kläder inorgon.. Inte de lättaste faktiskt, så då e de bäst att leta fram det nu ikväll, blir ändå en tidig morgon imorgon. Hoppas jag kan sova lite inatt iallafall, de e jag ju inte så säker på..  Filmtajm på ge nu, en riktig skräckis ska vi se :))

NattiNatti

Puss å Kram

En riktig husmor

Har jag varit idag, kände mig så sugen på att baka en solkaka. Så sagt å gjort gjorde jag de, Ewe kom ner å såg detta tyckte hon att jag kunde baka kärleksmums när jag ändå va igång. Hm.. tänkte jag, men tänkte ja varför inte. Efter det började vi att prata
om bullar.. de minns jag inte sist jag bakade. Vi satt där och pratade om vem som gjorde gooast kanelbullar och Tommy skröt om att hans mormor gjorde minsann goast bullar.. Visst tänkte jag, de e faktiskt jag som gör det..
Tänkte en stund ifall jag skulle ge mig på ett bullbak eller inte, de tar ju tid asså. Men tänkte när jag ändå är på ge med bakning idag kan jag lika gärna slå till att göra en dubbelsats deg.

Så idag har jag minsann varit riktigt huslig och en riktig husmor :)) Efter bak och städ gjorde jag tacos, som va hur gott som helst. Kan ju bara säga att jag e jäkligt trött nu när klockan är 8.

Men kan absolut inte klaga på denna dagen heller för den har varit kanon, alla barn inkl: Tommy har varit hemma å är fortfarnade. Min käre vän Jean kom förbi och fikade en snabbis på eftermiddagen och med sig hade hon våra grejer som vi beställt från schäferhundsklubben :))

Har även hunnit med ett träningspass med en väldigt taggad Mizti som hade en vildag igår. Kom på att jag inte ska ha kommandot stanna, under ställade under gång utan säga stå istället. Kändes som om hon fattade det mer. Så det tränar vi vidare på imorgon.

Nu är man nybadad och fräsch, barnen har varit å hyrt film kan inte bli en bättre fredagskväll. Om man nu håller sig vaken vill säga.. Vill helst vara vaken till Big Brother, men det är inte så säkert så som jag känner mig nu iallafall..

Trevlig helg alla vänner där ute, för det ska vi ha här på landet

Puss å Kram

Bakdag

Idag har jag varit huslig och bakat lite nu på förmiddagen :))

Solkaka


Fru Moberg

Lyllos mig

Ibland kan livet vara väldigt motigt och jobbigt, känns helt enkelt bara fruktansvärt. Jag har ju mina krämpor i överkroppen, de har jag nu haft i över 2 år, inte har det blivit bättre.. det går upp och ner med värk och huvudvärk. Men det syns ju inte på mig vad jag lider av, så många tror att henne e då då allt inget fel på. Men när man får be sina barn att öppna läskkorken, pest å pina att skala potatis, inte alls så stark som jag va innan då är det inge roligt..

Men då brukar jag tänka så här, jag har det allt bra trots allt. Det kunde ju varit mycket mycket värre, kunde till och med vara döeende.. Jag har underbara barn, som betyder allt för mig. Fina vänner som jag inte skulle byta ut för allt i världen, har väldigt duktiga hundvänner som jag är stolt över att få träna med.

Jag har stort hus på landet som vi bor i, fullt med mat i kylen, jag har roligt om dagarna och jag är lycklig. Så vad mer kan man begära??

Näääe, inget fattas i mitt liv. Något som ska bli väldigt roligt är att 3:e barnet är på väg. Nu är jag ju inte 17 längre som jag var första gången, så jag tror att det kommer bli en otroligt skillnad på att bli mamma nu och då. Jätteroligt att prova båda delarna, ung mamma och gammal mamma :)) Nu är det inte så att jag ångrar att jag blev mamma så ung som jag va, aldrig i livet för det är det bästa som har hänt. Men nu är man liksom på en annan nivå i livet, så det ska bli väldigt härligt när förlossningen är över :)) För den skrämmer mig allt lite.. Ju äldre man blir desto fegare blir man..

Man kan verkligen säga att jag är lycklig lottad människa iallafall även att man har sina krämpor:))

Love my life

Barnmorskan

Har jag varit hos idag på morgonen. Kommer så väl ihåg när vi var där och skrev in oss i v.12, i slutet på den inskrivningen fick vi en ny tid och det va just idag den 12 maj. Jag tänkte men shit så långt fram, så va det inte när jag väntade mina andra stora barn. Men oj va fort tiden gick för nu har jag varit där :))

Allt såg bra ut som hade med magen att göra, jag låg precis mellan "magkurvan" hjärtljuden va kanon dom med på lilla Bianca, de slog 150/min. Helt perfekt enligt min barnmorska. Hon va allt lite rolig Bianca för när hon skulle sätta mirkrofonen på magen så spakade hon rätt ini den :)) Busunge redan, eller vad ? :D

Dock va ju inte mitt blodtryck det bästa, eller mitt järnupptag. Båda va väldigt lågt, ändå äter jag redan järntabletter varannan dag. Så nu blir det varje dag och jag som har lite svårt för detta med att svälja tabletter ska upp till apoteket och köpa järn i flytande form.

När jag kom hem från mödravården va inte klockan jättemycket, då gjorde jag nåt som jag nästan aldrig brukar göra.. Jag gick och la mig och sov nån timme.. skönt som attan va det, så nu känns det som jag har fått lite mer energi och inte är såååå trött längre. Ska passa på att städa av och tvätta lite då tänkte jag :)) Barnen är i skolan tills eftermiddag så det är bara jag och hundarna hemma hela dagen.

Blir en vildag för Mizti idag, ska inte träna någonting med henne överhuvudtaget idag. Varken spår eller lydnad, hon ska bara få vara hund hela långa dagen:))  Nu är hon anmäld till en till utställning, den fyllde jag i igår och betalade, man måste ju öva lite inför SSM, hihihiiii

Igår skrev jag om hur underbart det är att bo på  landet, glömde skriva en NEGATIV grej.. De e alla dessa äcklliga FLUGOR.. tror inte det finns någon människa eller nåt djur som gillar dessa bakteriehärdor. För det första så är dom jävligt jobbiga när man sover, sitter och gör nåt. Sen skitar dom ner nåt fruktansvärt oxå.. Hmm, fyyy för flugor säger jag bara.

Hörs sen

Livet på landet

Är alldeles, alldeles underbar och helst nu när det är vår, men man kan nästan säga att det är sommar med denna härliga värme som är här, äntligen.

Filla och jag va ute med hundligan för en stund sen, jag sa till henne hur fint det är här i Hagnebo. Tyvärr blir man hemmablind så man ser inte det fina när man bott här ett tag, nu tror ni säkert att vi bara bott här några veckor. Men så är inte fallet för vi har bott här i flera år innan. Men nu när vi varit borta härifrån ett tag så uppskattar man verkligen detta fina på landet. Inget slår landetlivet.

Har prövat stadslivet ett tag då mina tjejer så gärna ville bo där, dom tyckte det va nära till allt och jag inte behövde köra på dom så himlans mycket. Kände direkt att det inte alls va något för mig, jag är nog en landettjej ända in i märgen.

Här i  Hagnebo kan man faktiskt säga att vi bor i stan men ändå på landet, nära till allt. Det tar bara 5 minuter för tjejerna att cykla till stan, om det behagar dom att cykla för jag tycker jag kör taxi varje dag :)) Men det gör jag så gärna om jag inte är upptagen, mina barn ställer upp väldigt mycket på mig så jag tycker dom är värda att bli skjutsade på :)) Bortskämda?? Ja, kanske lite då

Idag har jag varit en snabbis på brukshundsklubben, inte alls lång stund utan tränade på hopp över hinder, apportering och ställande under gång. Va ju dödens varmt där nere idag, så tjocka jag va nog mer anfådd och svettigare än Mizti idag :))

Nu har jag allt inte tid att sitta här och skriva längre för min kära vän Jean ringde precis och sa att hon hade anmält till en utställning och det ska jag också göra nu :))

Natti Natti på er alla

Puss å Kram

Här kommer lite på landet bilder












Freing`s idag

Då va det tisdag igen och då är det träning som gäller, är så otroligt stolt över min duktig hund som gick hur bra som helst idag. Man kan inte önska sig en bättre träningskompis, love my dog <3

Tränade på inkallning, Freddy gav mig ett mycket bra tips på hur jag ska få bort hennes lilla hopp som hon gör när hon ska sätta sig vid sidan, testade det en gång och hon hoppade inte. Så det ska vi absolut träna vidare på. Läggandet under gång, apportering och hopp över hinder stod det på träningsschemat idag med, och det gick toppen.

Ett nytt moment blev det idag, och det va ställande under gång, första gången satte hon sig ner, andra gången stod hon. Det gick så fint att vi inte övade mer på det :))

Såklart tränade vi linförigheten med, den såg oxå bra ut :)) Det är så jäkla roligt att träna denna hund och se vad som hänt med henne på dessa 2 månader.

I slutet på passet började vi att träna lite uppletande, det va himlans roligt tyckte både jag och hunden.

Sen tog faktiskt Freddy Mizti lite, hon som inte är allt för förtjust i karlar.. Men jisses de kunde inte gå bättre, hon tittade på honom och undrade nog va han va för någon lustig figur :)) Hade koll på mig, men följde med Freddy så snällt så :))

Eftersom att utställningen är på söndag.. shit va nervös jag är inför det :)) Så plockade Freddy med henne, och ställde upp henne. Han ställde även Kimmie som för den delen oxå va jätteduktig idag även att hon är lite slö p.g.a att hon är i höglöp.

Tusen tack till mina duktiga instruktörer som ställer upp även utanför träningen, ni är guld världa

Här kommer lite bilder sen dagens träning:



















Freddy



Ingela


Vanlig måndag

Jag tycker faktiskt inte måndagar är den värsta dagen på veckan, men jag är ju inte som alla andra heller. På måndagar brukar jag alltid vara pigg och vara full med energi, för man har inte hunnit så mycket sen helgen. Då har man alltid fullt upp med annat som inte hinns med i veckorna, som tex: va med familjen, träna hund.. de gör jag ju i veckorna med, men inte på samma vis :)

Så när måndagsmorgonen kommer och jag har kört barnen till skolan så sätter jag och donar hemma i lugn och ro, jätteskönt. Sen bara rullar det på och vips så är det kväller igen och vips så är det snart fredag igen :))

Denna måndag har inte varit som dom vanliga, min ena lins pajade i lördags.. såklart har inte min optiker öppet så jag har fått gått halvblind sen dess. Inte OK, inte jätteskönt för huvudet heller för den delen. Så jag vaknade med värsta huvudvärken och längtade tills optikern skulle öppna så jag kunde åka dit och köpa en ny. Tyärr så försvinner ju inte skallebanken bara sådär, men nu ikväll känns det lite bättre och imorgon är den säkerligen borta helt.

Tog med mig schäfrarna på förmiddagen upp till skogen, där dom bara fick springa lösa och vara hundar :)) Självklart hittade dom ett litet vattenhål där dom hade full race med varandra, Tellan hon blev som en liten valp:)) Satte mig på en sten och kollade på när dom hade sina ryck, skrattade så tårarna sprutade, gullehundar <3

Idag kom Jeans och mina hundförarvästar som vi beställde förra veckan, hon kom hit med min innan hon började jobba idag. Jättefina va dom, å jag kunde minsann knäppa min över magen.. de ni :)) Kanske inte går om ett par veckor, för det va knappt...

Givetvis va jag ju tvungen att prova den, så jag tog på mig nya västen och gick ut på åkern å la ett spår :)) Gick super, måste varit västen :))

Här kommer några bilder igen












Helgen

Denna helgen har varit helt underbar, fantastisk hur jäkla skön som helst. För det första har hela familjen varit hemma, det hör inte till vanligheterna för det är alltid någon av barnen som är ute på vift :))

Igår var Ewe å jag hos Anette och tränade, tiden går ju lite väl fort men vi hann med det mesta av lydnaden som Ewe å Tellan ska gå på SSM:et. Anette tyckte de såg bra ut på så kort tid, och sa att detta kommer gå super. Det tror jag med, ska bli sååå roligt att åka till Malmö och kolla in alla fina hundar. Givetvis ska det bli roligt att ställa ut pärlan med, Jean ska ju också med och ställa Kimmie.

Fick även beröm över Mizti, då Anette tyckte vi hade fin kontakt. Sånt är alltid roligt att höra :))

Passade på att göra en platsliggning när vi va där med en annan hund, Ja jag kan inte säga att det gick superdåligt, hon låg ett bra tag sedan trodde hon att hon kunde springa fram till vovven och leka..hm, de va rätt bra så jag kunde korrigera henne. Har ju inte övat platsliggning med andra hundar.

Idag på förmiddag åkte vi till Ingelstorpsskolan för att kolla på kosläppet som skulle vara, vi va ju inte direkt själva som hade kommit på den tanken. Det va bara drygt 3000 till, jisses va folk. Men skojjigt va det och vilka duktiga kor som bara lunkade ut. Så gör ju inte direkt våra kossor när vi släpper dom på betet, men roliga är dom :))

Söndagseftermiddagen bestod av hundvänner och vi träffades här hemma och planerade hur vi skulle lägga upp spåret med hundarna, sedan gick vi upp till en relativt stor åker och la spår. När spåret skulle lägga sig så hade Jean och PO varit och köpt goo fika, så vi slog oss ner i det gröna gräset och mummsade och blarrade :))

Sen tog vi en hund i taget och det gick bra för alla, efter spåret körde vi lite lydnad. Åsa hoppade över lydnaden och diregerade mig istället. Moon hade kört så mycket hela dagen så hon fick vila efter sitt spår.

Ikväll kom grillen fram och Tommy va mästerkocken och grillade flintastek som blev hur jäkla smarrig som helst, så nu är man lycklig,mätt och trööööttttt. Ska kolla lite på Big Brother så länge jag orkar sen blir det sängen för min och Mizi´s del för hon är minsann också trött.

Innan jag slutar så måste jag säga att Tommy och Ove har fixat en rastgård till hundarna idag med, här har hunnits massor denna helg :))
Nu lite bilder innan jag somnar..
















Nybro Marknad

Idag är det en stor dag här i Nybban, marknaden har kommit till lilla byn :)) Men det blir inget av för min del i år, min energi är kvar idag med så det är bara till att vara hemma å greja. Man får allt passa på. Har typ 100 tvättmaskiner som behövs tvättas, kanske aningen överdrivet.. men en jäkla massa tvätt är det å idag är det helt underbart väder igen, tvättväder faktiskt.

Har precis varit ute med alla vovvar på promenix, Ewe å Tommy följde givetis med och hundarna hade roligt som bara den :)) Så nu ska ungdommarna iväg till stan och jag gamlingen är kvar med hundarna och fortsätter städa :)) Ska upp till stan en sväng sen på eftermiddagen då jag ska in en blixvisit på Jysk och kolla om det finns nåt jag vill ha, fattas en massa här så att det ska bli riktigt bra och mysigt.

Hörs sen efter sökträningen :))

Ha en härlig dag alla bloggläsare för det ska nämligen jag ha

Kram Kram

OMG

Oh my gooood vilken energi jag haft hela långa dagen idag, önskade att alla dagar var fyllda med det. Tyvärr är det ju inte så, dels har jag ju min skada som aldrig går över.. Känns som om man har lärt sig leva med smärtan, men jag är ju verkligen inte densamma Anna som för 5 år sen. Det kan kännas väldigt tragiskt. Förr orkade man hur mycket som helst, grejade som fanken och donade. Nu är det underbart att få ha en enda sån dag någon gång ibland, man känner att man har energi.

Nu är det ju inte så att jag inte gör något dom andra dagarna då jag är lite mer off, utan då görs ju givetvis dom sakerna som måste göras, men absolut inge mera och lite långsammare går det allt med.

Tröttare än vanligt är jag med nu för även att jag glömmer bort att jag är gravid emellanåt så är jag ju faktiskt det, å är redan i V.25.. shit va tiden springer iväg. Idag vid middagsbordet så sa Ewe att hon ville att lilla "Bianca" skulle komma snart för hon längtade efter henne. Nää inte ännu sa jag, jag har inte riktigt tid med det ännu, har en massa som jag måste göra innan hon får ploppa ut :))

Har grejat och fart som bara den idag, Ewe å jag va på NBK i eftermiddag och jag tränade voffsan en stund, hon va på topphumör hon med, hon skötte sig som en klocka. Tränade hopp över hinder, som gick ganska bra men hon måste sitta rätt så nära ännu för att inte fuska till det :)) Apporteringen gick bra och så tränade jag ligg under gång, det gick sketabra:)) Nu har hon fattat att hon ska ligga kvar medans jag går iväg, hon fuskade till det lite när jag gick tillbaka och satte sig upp innan jag hade sagt till henne. Men hon fixade det och då slutade jag när det gick som bäst :)) Nöjd över träningen.

Så nu ikväll tog jag mig ett välförtjänt varmt skumbad och hade lite skönhetsvård, kan lova att jag känner mig som en ny människa nu :))

Ska bara vänta på att klockan blir halv 10 för då ska jag hämta Filla på stan, hon har dans med skolan. Sen är det jag som däckar i soffan ovaggat :))

Härlig helg blir detta, hela familjen ska vara hemma HELA helgen. Imorgonkväll är det sök med tjejerna och på lördag är det träning hos Anette som ska bli jätteroligt. Ja ni bara hör ju vilken toppenhelg detta  kommer bli

Nu ut med hundligan :))

NattiNatti alla underbara

Rolig kvällspromenad

Har jag haft med min hund, stora dotter och hennes jycke :))

Vi gick en bit och vem hörde vi en bit bakom?? Jovisst, Fule Ture va med som en pain in the as :) Han gick där och spatserade precis som om han också va en hund. Fick ringa in till den lilla tösen som fick rycka ut och hämta in honom igen. Tur att man har 2 barn :))

Så här kommer lite kort



























Så nu har vi trötta och nöjda hundar


God Morgon

På er allihopa :)) Här är man uppe med tuppen varit ute med pärlan, druckit kaffe och snart ska jag agera lite taxi och köra barnen till skolorna :)) Sen ska jag greja inne hela dagen.

Igår på träningen fick jag ett tips på hur jag kunde göra för att Mizti ska låta bli både höns och katt, började prova på katten inne igår, och peppar, peppar tycker jag att det är bättre. Hoppas nu bara det håller i sig och inte bara är en tillfällighet. Ska även träna ute bland höns och lamm idag, hoppas hoppas att de hjälper. Vill inte ha en jakthund här :S Men får allt börja med lina på, ska låtsas att hon inte har någon lina på, för förra gången visste hon att hon minsann hade lina på sig och då gick hon som en klocka. Smart hund.. Men mammsen är smartare :))

Dags att dra, hörs senare

Puss å Kram

Träningsdag

Va det för våran del idag :)) Körde hem till Jean och Kimmie som vanligt och samåker från deras till Påryd för träning. Vi började med torrgående.. Trodde dom skojade från början, men icke sa Nicke. Jag fick hämta mitt koppel och lämna min hund i buren så länge. Fick ställa upp och bli diregerad som om jag hade en hund i koppel men istället hade jag en liten leksak som hund. Jag kände mig hur löjlig som helst när jag gick runt där. Sen fick jag ju inte glöma bort att berömma hunden heller.. Nyttigt va det iallafall, men kändes väldigt töntigt :))

Sen va det dags att hämta ut pärlan för riktig träning. Vi började med kontakten, som va sisodär idag. Mizti va allt lite ofokuserad tyckte jag allt idag, så jag är inte nöjd med fotgåendet idag. Men det går upp och ner. Men jag själv blir så himla låg när det inte går som jag vill. Men, men vi tränar vidare i sakta takt. Mina instruktörer trodde jag tränade för mycket, så jag får lägga i bromsen lite:))

Inkallningen gick däremot mycket bättre, skulle bara tänka på att jag inte skulle ge henne dubbelkommando med min hand.. Lita på min hund. Hon kan ju stanna kvar :))

Platsliggningen gick också jättebra, så långt som jag lämnade henne idag och så lång tid har jag inte gjort innan, kul som bara den. DUKTIGA hund.

Vi provade även ligg under gång, det har vi ju inte gjort någon gång innan. Men det gick faktiskt rätt så hyfs för att vara första gången tycker jag allt :)) Det ska vi träna på mer under veckan

Vi avslutade med valpsök som va dööööroligt, hon sökte faktiskt upp Jean i skogen :)) STOLT

Fick även ett tips hur jag ska göra med min hönsjagande hund, hoppas det funkar :))

Puss å Kram
















Noll engergi

Har haft en väldigt dålig natt, morgon. Jag somnade hyfs, men vaknade vid 4tiden då Ewe skulle ut å kissa sin nya voffsa. Hon va ju inte direkt diskret av sig heller, hall och sovrum ligger intill varandra. Så där vaknade jag först gången, försökte somna om men kom på att Tommy skulle upp och iväg till Borås för jobb vid kl 5, låg och tänkte på det en stund.

Va lika bra att traska upp och kolla så han han hade kommit iväg som han skulle, och det hade han men inte hade jag hört honom, han måste ha smygit som en inidian. Försökte somna om igen, jamen då kom det ju en jä*la fluga och förstörde min skönhetssömn.. Nåväl, slumrade tillslut om och tänkte äntligen.. Nää då va min vovve nödig och va tuvungen ut å kissa. På med paltorna och ut..

När vi kom in tänkte jag.. Hm undra om jag ska sätta på kaffe och kliva upp på redigt, kollade klockan som inte va mer än dygt halv6.. näähäää försökte somna om och tillslut gick det till halv 8. Men fyyy attan va det känns att jag inte sovit redigt dom sista timmarna, det känns verkligen.

Har inte alls fått mycket gjort här idag bara för det, bara det vanliga som undanplock, gjort lunch och middag. Såklart har jag ju varit ute å tränat lite med min hund :))

På tal om hund.. snarare på tal om Mizti.. så har hon varit väldigt olydig idag den lilla damen. Häromdagen så va hon ute och jagade lite höns här på gårdsplanen, stendöv blev hon ett tag och kunde helt plötsligt ingenting.. Blev såklart rosenrasande på henne, och sen har hon skitit i hönsen tills idag..

Skulle i väg och handla en snabbis tidigare, voffsan följer ju med vi går ut och hon gör en lov bort mot hönsen.. Jag ropar bestämt på henne och hon tvärvänder och kommer till mig på direkten :)) Jösses va glad jag blev och beröm som tusan fick hon. Duktiga hund

Men sen hände något nu i eftermiddag.. Ewe skulle ut med Tellan jag stannade kvar inne, Mizti smiter ut genom dörren så Ewe hann inte i få tag i henne. Ut och jagde både höns och får, där mellan pendlade hon.. Jag den smidiga, snabba ut fort som bara den och då varken hörde hon eller kunde nåt heller.. Jäkla hund, så nu ska jag ut och träna med lina på..

Det blir det sista rycket för ikväll, sen ska jag parkera min gravida kropp i soffan och invänta ny energi som förhoppningsvis är påfyllt tills imorgon


Bilder

Här kommer lite bilder sen gårdagens sök och på Tellan, som jag inte hann med igår!



Vallning av rutan pågår



Åsa ska skicka Moon



Fikapaus :))



Helene försöker få" igång" Mizti :))



Finaste voffsan




Mizti å moster Chantelle


Skogen å Torsås

Känns som jag inte har fått något vettigt gjort idag här inne, men desto roligare har jag haft med min hund:)) Började med sök i skogen med ett glatt trevligt tjejgäng, med olika raser på sina hundar. Några va nybörjare som oss, men man ska ju börja nångång :)) Blev inte så mycket med söket för våran del, utan de blev mest hälsningsövningar med gänget för Mizti´s del. Gick väl sisodär, då hon inte är mycket för andra människor. I slutet satte vi oss i skogen och fikade, Mizti va lös och meningen va att hon kunde gå fram till dom som satt ner och fikade så dom kunde belöna henne med godis. Men inte va hon särskilt intresserad av det. Hon satt mest hos mig;))

Hem å vände sen åkte jag till Fröseke och hämtade Ewe å Tommy. Sen vidare till Thunderdust kennel och hämtade hem deras nya tik. Anette hade anmälningspapper till SM, ska ju ställa Mizti där när Ewe ska tävla med Tellan :))

Shit vilken rolig SM vecka det ska bli, även Jean ska anmäla Kimmie dit så vi blir nog ett glatt gäng :))

Tellan hon kände sig nog som hemma direkt, hon kollade läget sen hälsade hon lite på Sally. Varken Sally eller Tellan bryr sig om varandra så det känns skönt. När vi fikade låg alla tikar och de va frid å fröjd, så även nu :))

Mizti hon är så avundsjuk att hon håller på att krypa ur skinnet.. Så fort Tellan kommer närmare så kommer Mizti och hoppar upp på mig.. Min mamma faktiskt tycker hon :))

Nu ska schäferfamiljen ut på en liten runda med sin härliga hundar, Sally är i ladugården och jobbar :))

Puss å Kram

RSS 2.0