De va som vi trodde

Yees, man ska alltid lita på sin magkänsla, har gått efter den förr och även denna gång stämde den :))

Vi va på ultraljudet igår och vi frågade vad det va för kön, blir en till flicka <3 Precis som min magkänsla sa. Det va så roligt att se denna lilla tös inne i magen, hon låg där och rörde sig, vinkade och kollade in sina ben :)) Gullunge. Helt fantastikst att man kan se så bra vad som försigår där inne. Man känner ju hur hon grejar och sprattlar där inne, men man vet ju inte vad hon gör.

Allt såg bra ut sa barnmorskan och han sa även att det inte va någon liten bäbis, så man kan ju undra hur stor hon kommer bli innan det är dags för henne att "ploppa ut"

Nu har vi gått halva tiden redan, himmel va fort det har gått. Ibörjan på graviditeten tyckte jag att tiden bara sniglade sig fram. Kanske mycket för att man va orolig över att något skulle hända. Nu bara rinner tiden iväg, knappt så man hinner med.. Sakta i backarna nu ett tag, please!!

Vill bara säga att jag är så oehört glad över min familj, dom är bäst och jag älskar dom över allt annat på denna jord. Även mina underbara vänner, finns inga bättre!!

Ha en bra dag allihopa

Puss å Kram




Bilder sen skogen
























Spännande Onsdag

Wiihiiieee, va de ska bli spännande idag, för vi ska nämnligen på ultraljud:)) Efter mycket prat hit och dit, så har vi bestämt att vi ska ta reda på om det är en pojk eller flicka :) Jag trodde ibörjan att det är en pojke, men nu säger min magkänsla att det är en flicka.. Det tror Nidde med. Med handen på hjärtat så spelar det ingen som helst roll, bara den är välskapt och välmående <3

Återkommer om ultraljudsbesöket senare.

Igår eftermiddag blev det träff med Jean och Kimmie i skogen, kanontrevligt och roligt hade både hundar och vi människor :)) Mycket hundprat blev det och massa annat kuligt prat med förden delen :))

Det va inte bara lek å bus i skogen utan även lite blandad träning. Vi tränade sök, första gången med Mizti, men inte för Kimmie. Shit, va Mizti blev tossig när jag gick å gömde mig.. Gömde mig inte så långt ifrån eftersom de va första gången. Hon sprang som attan och fattade inte att hon skulle vädra efter mig, så jag fick hjälpa henne lite. När hon hittade mig, så hade jag världens lyckligaste hund :))

Andra gången blev mycket bättre och hon hittade mig nästan på direkten. Kimmies första gång va kanon, andra gången fick hon leta lite mera men hittade sin mamma till slut. Kan lova att vi hade 2 trötta hundar sen, som la sig frivilligt ner och pustade en stund. Men bara en liten stund, för sen va det bus ett tag till.

Jean visade även hur man ställde en schäfer, tyvärr blev de inga bra kort på Mizti hon va inte så där medgörlig, om man säger så.. men det va ju inte sista gången. Känns som man måste träna på det lite nu, går fort till utställningen i Maj :))

Ooooppssss va tiden springer iväg på morgonen.. har inte tid att sitta här.. plikten kallar...

Måste bara berätta en sak till innan jag slutar, Filla (den morgontröttaste på denna jord) klev upp utan någon väckning idag... har nog inte hänt nångång förr :)) Hoppas på att det inte bara va någon engångsförteelse..

Puss å Kram








Grått å trist...

Väder är det ute idag, de tillochmed snöar... Usch å fyyy

Jag som nästan aldrig bukar kolla upp hur vädret kommer att bli, gjorde faktiskt det i går. Det visade soligt med ca 7 plusgrader, INTE grått å snöigt.. Men man kan ju inte göra nåt åt vädret iallafall, kan bara hoppas på att det spricker upp snart :))

Packningen igår gick bra, hallen å vardagsrummet är näst intill färdiga, barnens rum är nästan färdiga. Man tycker ju inte att det är så mycket att packa när man bara bor i en 3:a men jisses va grejer man har, sen tar det längre tid än va man trott. Hmm, är man tidsoptimist eller ?? :D

Idag hoppas vi på att få till en date med Jean + söt hund :))

Nu känns det som man suttit framför datan ett tag, behöver ta tag idagen nu

Så vi höres sen

Puss å Kram


En bild sen gårdagen på bruks



Snabb till diskmaskinen :))



Söööt som socker




Paus på bruks

Asså de e då inge roligt att packa... men guuud så skönt när det är klart. Kände att jag behövde en liten paus, så jag å Mizti åkte ner till bruks å tränade lite en stund. Skulle ändå hämta Ewe från skolan, så de passade hur bra som helst, då de ligger jätte nära varandra.

Idag tränade vi på fotgående, inkallning (med koppel dåra) ligg å sitt å från ligg till sitt, kontaktövningar och massa lek å bus. De e så roligt nu när hon börjar bli lite mer "hund"

Man ser oxå att hon har tuffat till sig hemma med katterna...:S

Så idag blev jag riktigt arg på henne, då hon har börjat nafsa i båda katterna och tror att dom är leksaker... de tycker jag inte om. Där får hon allt skärpa till sig damen!

Igår var det ensamträning igen, den gick då minsann inte det minsta bra... Som vanligt hoppade hon på dörren, hoppade upp i Fillas fönster (hon skulle antagligen kolla vart jag tog vägen) då hennes fönster är ut mot vägen, hon hann även med en runda upp på bänken å käkade upp katternas mat.. Men övning ger ju färdighet, så det är bara att träna vidare.

Blir tyvärr inga kort idag, då batterierna dog...:((

Dags att packa igen...

Puss å Kram

Ewes erbjudande


Nu ska jag avslöja vad för erbjudande Ewe har fått :))

Min uppfödare frågade ifall någon av  mina tjejer vill tävla med en av hennes tävlingshundar på SSM, Svenska Schäfer Mästerskapet.

Ewe nappade direkt på detta kanonroliga erbjudande, hon tycker det ska bli så spännande och kul.

SSM är den 25-31 juli i Malmö, där dom ska vara med i BSL 1

Ni kan läsa  mer om både tävlingen och Chantelle som Ewe ska tävla med här under.

Chantelle är Mizt´s moster :))

Thunder Dust´s Chantelle


http://www.ssm2011.se/



Lite bilder

Här kommer lite bilder sen gårdagen iskogen, vet inte vad som hände eftersom dom inte kom med.. Men här är dom nu iallafall :))




Kan lova att dom hade megakul :))

Packa eller träna??

Idag är de packning som står överst på listan... MEN hur roligt är det på en skala?? Ja, sisodär 0.. hade hellre velat träna hund såklart. Klickertränat Mizti inne en stund nu, å shit va roligt det va. Hon va så alert och med hela tiden, så nu kommer jag att kunna packa med ett leende på läpparna. Blir bara roligare och roligare att träna denna underbara hund.

Jag har ju bara haft henne i 3 veckor, glömmer det ibland.. Man vill ju såååå himlans mycket på en gång :)) Men jag är hur nöjd som helst, å Mizti har utvecklats nåt enormt på dessa veckor.

Ja, ja jag ska gå och packa lite nu... Sen i eftermiddag blir det nog lite träning igen :))

Puss å Kram


Utslagen hjälte

Blev ju en schäfer date ute i skogen, med Jean å hennes Kimmie :)) Vi hade stämt träff och gissa om vovvarna va nyfikna på varandra??? Svaret är JA :)) Vi småpratade lite och hundarna fick sitta ner vid sidan sålänge. Mycket bra träning, båda hundarna skötte sig kanonbra.

Gick en bit in i skogen med kopplade hundar, jag som precis i förmiddags börjat träna me spårlina för att kunna släppa henne.. Jamen hur som helst nångång ska ju vara den första, så jag kopplade loss (nervös va jag) men de behövde jag inte vara för de gick helt galant :))

Milda Matilda va roligt hundarna hade och lekte hur bra ihop som helst. Såklart tränade jag lite emellanåt, kallade in henne med jämna mellanrum. Gick  oxå super :)) Ni kan ju tänka er va glad jag blev :D  Tränade lite fotposition, kul när de va en annan hund med å även de gick kalas :))

Riktigt lyckad å rolig lördagseftermiddag. Tack Jean å Kimmie :)) Ses snart igen ju

Ni som undrar hur det går på Fillas cup, kan jag meddela att dom spelat en match mot Jönköping. Nybro vann med 2-0. Snart ska dom spela sin andra match, hoppas på att det går lika bra :))  Tjejerna har hur roligt som helst, så jag kan tänka mig att hon kommer vara helt slut imorgon när hon kommer hem.


Träning på åkern

Oj, va man hinner mycket när man är uppe med tuppen :)) Vet inte va som hänt mig som är så morgon pigg nuförtiden, men de e nog för att solen lyser och de e ljust ute. Himla härligt :))

Mizti å jag har redan hunnit vara ute å tränat en omgång på åkern. Kopplade spårlina, godis å leksak va såklart med. Första gången, jag släppte henne "fri" Hon va kanon duktig, och tyckte de va skoj att springa lite fritt. Tränade lite inkallning, så man kan ha henne lös på riktigt sen.

Träningen va jätterolig och jättejobbig, helt svettig och slut blev jag.. Märks att man inte har toppkondition.. Fast jag har nåt att skylla på... Jag e ju gravid :)) Men jag har en trött hund med, så hon tyckte nog minsann att det va lite jobbigt oxå :))

Faktiskt har vi även hunnit med ensamträning på förmiddagen, Mizti hoppade bara på dörren 2 gånger idag. Hon hann hoppa innan nycklen va i låstet. Snacka om snabb :)) Men idag gick det betydligt bättre.

Nu blir det lite packning här hemma och sen ut i skogen å träfffa Jean och hennes 7 månaders schäfer, kuligt :))

Återkommer om schäferdaten sen

Puss å Kram










Ensam träning

Tänkte nu att de va dags att börja träna Mizti och vara lite själv hemma. Så sagt och gjort, jag lämnade henne ensam. Hann inte ens sätta nycklen i låstet förrän hon hoppade på handtaget... Men låste och stod lite längre bort i ett par minuter. Jaa hon hann nog hoppa 159 gånger innan hon slutade och lugnade sig, då gick jag in direkt och gissa om jag hade en megaglad vovve där :)) Oj oj oj va hon pratade och hade sig :)) Hur som helst, mer ensam träning blir det alla gånger med henne.

Idag skickade jag in anmälningsblanketten till NBKs utställning i maj, shit va det ska bli spännande. Kan faktiskt ingenting om just utställning, så det blir mycket intressant. Nu behöver jag ju inte vara så nervös för det är inte jag som ska gå med finvoffsan utan det ska min uppfödare göra :)) Vill gärna kolla hur det går till och så innan jag ger mig på detta. Vem vet man kanske e fast i utställnigar sen :))

Jag måste nog vara den blödigaste och känsligaste mamman som finns för tillfället tror jag. Jag körde Filla till innebandyn i eftermiddag och släppte av henne för att hon sen skulle åka vidare till cupen. Vi kramades och sa hejdå, men va händer jag börjar storböla.. Filla sa: men mamma, jag ska bara vara borta en helg... Jisses, då rann tårarna ännu mer... lite känslig kanske...

Väntar nu på att bästa pojkvännen ska komma hem från stan, han är och hyr film och köper godis till sin gravida, trötta flickvän. Sen blir det myyyys hela kvällen. Fast jag tror, när jag varit ute och kissat vovven och lagt mig ner och kollat 5 minuter på filmen så sover jag...

Natti Natti ha en trevlig fredagskväll

Puss å Kram


Sjusovare

Mizti har allt blivit en liten sjusovare på morgonen, idag vaknade jag minsann före henne :)) Hon blev såklart överlycklig när hennes mamma vaknade och hon har börjat "prata" när jag kliver upp. Får man bli mer sööööt <3

Tycker det allt känns lite tyst här idag, Nidde jobbar, Ewe stack till Tommy igårkväll, Filla å hennes kompis sover, djuren sover... Helgen kommer också bli tyst, Filla å hennes innebandylag ska åka till Jönköping på cup och vara borta hela helgen. Jag tycker inte det är kul när båda barnen är bort samtidigt, blir alldeles för tomt utan nån hemma...

Men oj va kul Filla ska ha, som hon har längtat till denna cup, Lycka till tjejer!!

På dagens schema hoppas jag på hundträning hos min instruktör, om hennes sjuklingar har piggnat till, sen blir det de vanliga plocket och sen blir de att packa några till kartonger.

Ja de e nog bara att sätta fart antar jag, dagarna går ju i en ruskig takt nuförtiden..

Ha de gott där ute

Puss å Kram


Lite mammasjuk

Idag gick Ewe å jag upp till stan för att handla lite, såklart hade vi Mizti med oss. Jag skulle springa in i 2 affärer, så Ewe passade Mizti utanför. Vad hände.. Jo hunden blev helt tokig, å letade efter mig som bara den. Ewe sa att hon blev hur stark som helst å kunde knappt hålla henne.

När jag kom ut blev hon megaglad och visste nog inte riktigt vart hon skulle ta vägen :))

Det är likadant när Nidde tar ut henne på morgonrundan, då går hon hur fint som helst tills dom kommer några hundra meter från huset, då blir hon som förbytt och bara ska in fort som bara den. Han hinner knappt få av henne kopplet, när han fått det rusar hon in i sovrummet  där jag ligger, hon pussar ihjäl mig nästan :)) GULLEHUNDEN, man kan nästan tro att hon är lite mammig :))

Idag fick Ewe ett riktigt roligt erbjudande, återkommer med det lite senare :)) Kan ge en liten ledtråd.. Det handlar om hund :)) Lovar att jag har en förväntansfull och en liten nervös, samtidigt jätteglad tonåring här:))

Vill bara säga en sak till, shit va livet är härligt!!

Puss å go´natt





Å en bild på "Fule Ture" :D


Sovmorgon

Japp, de fick jag idag av min lilla vovva :)) Ända till kvart över 8 :)) Drack som vanligt mitt morgonkaffe och sen ut idet helt underbara värdret. Det va inte bara tydligen jag som va ute och promenixade med hund idag, först mötte vi en äldre dam med två mindre vovvar. Den ena hunden skällde på Mizti som bara den, damen berättade att den hade blivit biten av en schäfer när den va liten.

Damen frågade va min hund hette, svarade Mizti och då sa hon att hon skulle säga de namnet ofta så skulle de nog hjälpa tills nästa gång vi syndes :)) Hur gulligt va inte de :))

Mötte även en kastrerad colliehanne, som va hur lekig som helst.  OJ va Mizti blev lycklig.

Summrerar denna morgon till hur underbar som helst och varmt så jag höll på att svettas ihjäl när vi kom hem.

Nu ska jag färga håret på äldsta dottern, sen blir det de vanliga plocket och ut och träna/leka med vovven

Ha en skön och underbar torsdag alla där ute, för de ska vi ha :))

Puss å Kram


Några morgonbilder!










Då va det äntligen över

Känns faktiskt jätteskönt att rättegången äntligen är över, gick sisodär bra tycker jag.. Han de handlar om är säkerligen kanonnöjd över sin dom.. Han hade erkännt allt och han sa även att han skulle betala skadestånd till Ewe och mig, men inte Filla. De grundade hans advokat på att hon inte va vaken när detta hände. Men hur tänker dom??? De e ju själva känslan och va man har blivit utsatt för. KRÄNKNING på allra högsta nivå..

Våran advokat tyckte att vi skulle vara nöjda ifall han fick villkorligt i 2 år och att Ewe och jag fick skadestånd. Men så tyckte inte juryn, för dom va mer på min och tjejernas sida. När förhören va klara, kom dommen direkt. Den blev följande: 2 års villkorligt, 50 timmars samhällstjänst och skadestånd till alla 3.

Men hur som helst så tycker jag att de va en klen dom, tror inte heller att han lär sig något av det för han har ingen inkomst så inte lär det vara han som betalar ut pengarna till oss. De får brottsofferjouren göra. De jag tycker är lite lustigt med, är att han inte är svensk medborgare. Så då alltså bor han kvar med sin tjej här uppe på backen och har full koll på oss här nere....

Det är ju inte han som är offret, utan hans liv går vidare som ingen ting har hänt. Vi har ständigt detta i huvudet och blir skrämd av minsta lilla vi hör och har förföljesemani.

Tydligen är det så det ska vara när man bor i Sverige..

Natti Natti alla

Puss å Kram

Hemma från träningen

Åkte till bästa instruktören Sara idag på förmiddagen för lite träning. Himmel vilken tur jag har som har henne som instruktör, hon kommer alltid med goda råd och tips :))

När vi kom dit tyckte Mizti allt de va lite läskigt med 2 skällande hundar i hundgårdarna och hade full koll på vad som hände runt om kring även när dom hade slutat skälla. Vi gick ner till åkern och Sara "kollade" av Mizti lite grann. Gick förvånadsvärt bra och dom gick jättebra ihop, har inte sett Mizti så med någon annan.

Mest tränade vi fotposition, sitt å ligg och det vi ska träna på mycket, mycket är kamplek i alla miljöer. Mizti fattar inte riktigt va detta med lek är ännu.. Men poletten trillar nog snart ner för hon blir mer och mer på :))

Mizti fick pausa i bilen en stund och Sara tränade sin Wasco, jösses vilket fint ekipage dom två är. Tog ut Mizti en gång till och då va hon mycket lugnare när hon gick förbi hundgrdarna

Så nu blir det ut och leka och kampa som bara den, även ut på åkrar med långlina på och leka:))

Ooppsss va tiden springer iväg, jag måste ini duschen nu och göra mig iordning för rättegången som är i eftermiddag... Ifall jag är nervös??? Som faaaan... faktiskt

Puss å Kram




Grovt hemfridsbrott

Blev jag och mina tjejer utsatt för i början på förra sommaren. Vi hade precis flyttat till en ny lägenhet istan. Kände direkt att denna lägenhet inte va något för mig, jag har absolut inga problem med att sova, men där kunde jag knappt sova alls.. Låg vaken i flera, flera timmar om nätterna. Jättejobbigt då man skulle upp och jobba varje dag.

Så en torsdagsnatt låg jag som vanligt sömnlös, låg där och vred och vände på mig. Somnade en stund, vaknade, somnade  ja så var det ända tills jag hörde någon greja på fönsterbläcket i vardagsrummet. Tänkte nu får du skärpa till dig, Anna. För det är säkert bara några fåglar.. Jag låg där och lyssnade ett tag, då jag hörde en duns ner i grusgången som vi har här brevid.

Tänkte att det är nog nån av ungarnas kompisar som håller på med nåt, jag hann tänka väldigt mycket tills jag hörde blomkrukor slå i golvet med världes brak. Jag tyckte de kom ifrån köket, och trodde de va nån av katterna som rev ner nåt. Men tänkte till igen och då kom jag på att dom inte kunde riva ner så mycket samtidigt...

Jag blev alldeles iskall i hela kroppen och ringde in till Ewe som låg och sov i andra sovrummet, där braket kom ifrån. tyvärr hade hon inte sin mobil på för jag hörde inget ljud. Men hon hörde vibratorn och svarade iallafall. Frågade ifall hon kunde möta mig i hallen för att jag trodde att de var någon här inne... Hon blev nästan sur på mig och sa att jag skulle lägga av.

Sen hörde jag det värsta skriket i telen: MAMMA; DET STÅR NÅGON HÄRINNE...

Det kändes som om vi var med i någon skräckfilm och att det inte hände i verkligheten, men visst va det verklighet. Har aldrig någonsin varit så rädd någon gång, jag va helt lam.

När killen hörde Ewe så gick han lugnt förbi henne, tittade på henne och hoppade ut genom samma fönster som han brytit sig ini... Väldigt smidig var han med för det är några meter högt upp. Han gjorde sig ingen brådska heller när han joggade nonchalant upp för backen som går här utanför.

Inte va de något inbrott heller för han tog inte vare sig dom 2 laptopen eller dom 3000 :- som låg vid fönstret... Det enda han tog med sig var våran husnyckel som låg på byån i hallen...

Ringde polisen direkt, dom kom och tog fingeravtryck och hörde oss. Dom tycket de va mycket märklig situation eftersom han inte tog något...  Jag undrar fortfarande vad han ville...

Imorgon är det dags för rättegång, han har erkännt.. Men det gör ju inte att saken är ur världen, för han har skrämt slag på mig och tjejerna. Skadan är redan skedd!!

Jag hoppas på att han blir utvisad ur Sverige...


Blåsig måndag

Hade de inte varit såååå blåsigt så hade de varit underbart ute, men jisses man kan ju inte klaga på detta väder iallafall. Va precis ute med vovven, klockan e halv 9 å de är 8 plus :))

Idag va jag inne hos grannen å lånade hennes Furminator, shit vilken jä*la bra borst att borsta hund med :)) Ska absolut inhandla en sån, ser nästan ut som om jag har en ny hund :)) Mizti tyckte de va jätteskönt och jätteroligt med för när hårbollarna blåste iväg så ville hon gärna leka med dom :))

Varit ute och tränat en del idag, duktiga vovven skötte sig alldeles utmärkt :)) Blir så himla glad :))

Härom kvällen när vi kvällspromenixade träffade vi ett par med en Collie, kanontrevligt par och hund givetvis. Dom frågade ifall hundarna fick hälsa, så sagt och gjort dom hälsade och Mizti blev eld å lågor förtjust i denna fina Nalle. Så ikväll när vi va ute träffade vi på Nalle igen, och en lika super glad Mizti igen :))

På hund och kattfronten går de mycket sakta... men bättre. Idag har faktiskt Demon och Mizti gosat i nåra sekunder. Såg myyyyysigt ut, men vovven blev lite väl på och då va de kört.. Men huvudsaken är att det går bättre.

Hunden har även upptäckt kattlådan.. Ni kan ju tänka er va hon gör iden, usch va äckligt. Men hon tycker nog de är som chokladpraliner med strössel på skulle jag kunna tänka mig..:S

Nu är det soffan som gäller och "en unge i minuten" ska gråta en skvätt till det.. Det är väldigt blandade känslor som bubblar upp i en när man tittar på de programmet. Förra måndagen så sa Ewe till mig: Det är mycket roligare att titta på dig mamma än Tv:n.. Hm, hur ska man tolka det??

Natti Natti allihopa

Puss å Kram

En ganska så nöjd Mizti


Så kan de gå...

Jäpp, så här kan de se ut om Mizti är för närgången...





2 klor i nosen....




De va de jag ville säga idag, återkommer med rapport lite senare

Det här med stora barn

Skrämmer mig lite.. Ewe blir nu 18 år, har haft sällskap nästan ett år med en helt otroligt urgooo kille. Så långt är det jättebra, kan ju inte bli bättre. MEN.. nu har troligtvis Tommy fått fast jobb, han bor hemma än så läge. Klart att han inte vill göra det om han får fast jobb, så nu letar DOM lägenhet. De betyder ju att Ewe med flyttar hemmifrån snart... snyft..

Det gör så ont i mitt mammahjärta och jag vill nog inte riktigt förstå att hon blivit nog gammal och faktiskt vill skaffa eget och egen familj. Jaa mitt hjärta blöder för detta känns inge bra. Vet att många mammor känner så här innan dom  flyttat och de blir bättre sen, men just nu känns de bara fruktansvärt...

Vill nog inte inse att tiden bara flygit iväg, för det har den...18 år bara sådär snabbt.. Känns som igår när jag låg på BB med henne, och ja nu är hon på väg ut ur boet.. Men får väl säga att jag har tur för dom ska hålla sig i Nybro :))

Som tur är har vi ju Filla kvar hemma några år till och den lilla i magen har vi ju jätte, jätte länge. Så egentligen går det ingen nöd på mig, men det kommer bli tomt utan min Ewe de e sak som är säker!!

Nog om detta, har inte tid att sitta här för jag ska ut och träna min underbart fiiiina vovve nu :))

Puss å Kram

Ewe <3


Härlig lördag

Det har verkligen varit en härlig dag idag. Va uppe på stan med yngsta dottern och hund, hittade en nyutkommen parym till mammsen. Det bästa av allt va att hon bara älskade den, tack för det!! För ni ska veta att min mamma är kräsen och allergisk. Alltså en fullträff, tur ska man ju ha ibland :))

Sen begav vi oss in till stora staden Kalmar för träff med födelsdagsbarnet och hennes man, innan hann jag in på Tokiga Ture och köpte massa gott godis, tydligen inte bara jag som va godissugen för hela affären va full med godissugna människor. Å kön lekte man inte med... men är man gravid och godissugen så ställde man sig i kön och väntade på sin tur.

Blev ingen god mammamiddag, utan det blev Kinamat. Inte fy skam det heller. Tyärr kunde jag inte äta så mycket, de e väl hormonerna som spelar lite spel. Jag kan känna att jag är  så hungrig att jag håller på att dö och sen när man har ätit lite blir jag mätt och illamående. Sen kan de bara gå en kvart och jag är lika svinhungrig som innan.. Hmm, skumt..

Tårta och kaffe blev det hos mammsen, jättegod hallontårta. Mizti gick husesyn och skulle bära iväg på mammas fårskinn.. inte populärt.. men lugnade sig faktiskt fort och la sig vid mina fötter. Uffebjussade henne på tårta och det va mycket uppsakattat, de va så gott tyckte hon så hon skulle tugga lite på tallriken med :))

Nu har jag kört min käre pojkvän till hans möte med MC-gänget och jag ska gå en långpromenad med vovven och sen lägga mig i sägen med jättegodispåsen och softa tills jag ska hämta han igen.

Dessvärre inga kort för kameran glömde jag hemma... senil eller..

Puss å Kram


Roliga hund

Mizti är allt lite rolig, varje morgon väcker hon en. Ioförsig så är de kanonbra, då hon vill ut och morgonkissa (duktig) men om Nidde tar henne och jag sover vidare. Ja då ger hon sig inte förrän jag är uppe iallafall. När jag väl är uppe, då kan vovven gå å lägga sig och typ tugga ben eller bara slappa. Kanske väldigt sällskapssjuk :))

Idag är det strålande sol och redan 3 plusgrader ute, himmel vilken skillnad sen gårdagen. Man märker dirkekt i kroppen att det är sol ute, man blir liksom pigg och de spritter i hela kroppen och energi får man till tusen. Love sol och värme :))

Ska strax fixa till mig lite sen blir de en sväng upp till stan för att inhandla födelsedagspresent till min kära mor som fyllde 61 i onsdags. Så eftermiddagen kommer att spenderas hos mamma å Uffe i Kalmar.

Ha en underbar lördag allihopa

Puss å Kram




Märgben och närkontakt

Nytt ben och lite närkontakts bilder på Mizti och katterna :))













Man tror ju inte de e sant

Vaknade av en väldans pigg hund idag, dessvärre va ju inte hennes mamma lika morgonpigg :S  Men de va ju bara till att kliva upp å se glad ut ända tills man tittade ut genom fönstret... Jamen vad såg jag?? SNÖ.. Man tror inte de e sant, vill verkligen inte ha mer att detta vita skit. De får vara bra med det nu. Känns som om det har legat alldeles föööör länge. Kan säga att jag inte är någon vintermänniska.

Igår när jag vi va ute på morgonen kändes det som om det va vår, kommunen sopade och tvättade gatorna. Kanske va aningen kallt, men de såg ut som de va vår åtminstonde. Idag... ser det ut som det är vinter IGEN.. Man blir allt lite deppig, men bara lite.

Har en familjemedlem som iallafall är glad för snön å de e Mizti, lovar att de inte finns någon annan här iallafall som är glad över den. Så då kan man ju bara bli lite deppig när man ser hur Mizti skuttar runt å rullar sig :))

Hoppas snön försvinner lika fort som den kom och att det va den sista på ett väldigt bra tag.

Puss å Kram

Sista utvecklingssamtalet då ja

Men har man stora barn, eller. Har varit på Fillas sista utvecklingssamtal ikväll, tack å lov gick de bra. Inga IG-varningar å inga större påpekningar, förutom hennes egna sovmornar hon lagt tilll med helt själv sisodär två, tre dagar i veckan...

Väcka henne är då inte det lättaste att göra på denna jord... himmel å pannkaka va det är svårt... Antingen blir hon svinsur, eller ligger hon och pratar i sömnen om allt å ingenting. Vet inte riktigt var hon fått det ifrån. Själv är jag inte svårväckt och Ewe hon hoppar ur sängen å är på strålande humör varje morgon. Vi får se hur 3:e barnet blir :))

Har även hunnit med att vara på barnkalas i eftermiddag, trevligt värre å suuuper god tårta.

Skulle träffat en annan schäferägare idag, men tyvärr så gick vi om varandra i denna "jättestad", men tur Facebook finns. Telenr e bytta så nu blir de ingen mer miss. Ser fram emot denna hundträff :))

Hund å katt träningen om ni undrar, går sakta med säkert framåt. Tycker bara att dom ska sluta tönta sig allihopa å bli vänner på stört, för jag vet att dom kommer bli bästisar framöver :))

NattiNatti på er för nu ska jag snart inta soffan, kan säga att jag verkligen har blivit kvällstrött nu för tiden, men det hör väl till antar jag.

Puss å Kram

En av mina duktiga tjejer <3


Valp i stort format

Så kan man beskriva min juvel, hon hämtar skor..att gömma en av dom är hon duktig på :) Hon biter gärna på sladdar.. Inte OK.. och jätte farligt... tur att man har henne under uppsikt, så att det inte händer nåt. Inatt, elle tidigt på morgon hände de en liten "olycka" inne. Men de finns ju mopp å skurhink :)) Hon jagar gärna moppen och dammsugaren med för den delen, de tycker hon är jätteroligt, jag tycker inte det är lika roligt...

Nåt som förvånar mig, är att hon inte drar i kopplet, dom få gångerna hon gör det är när hon är bajjig eller när hon får lekryck annars går hon nästan som en klocka :)) Även här ser jag framsteg när vi är ute, för en vecka sen så backade hon undan när det kom folk eller cylister. Hon tittade jättemycket efter dom eller stod stilla tills folket gått förbi. Idags läget bryr hon sig inte nästan inget och har även börjat söka ögonkontakt med mig istället.

Morgonpromenixen tog vi med Ewe till stationen och gick genom centrum, där dom höll på att sätta upp för torsdagsmarknaden. Det va full rulle där alltså, men Mizti brydde sig inte utan gick på som vanligt, duktiga gullunge :))

Så nu ligger hon å tuggar morot och mår som en prinsessa, och jag ska greja lite medans det är lugnt.

Puss å Kram


Träningen dåra

Hemma från tränigen, som va både rolig och mycket givande. Va mycket trevligt folk med hundar, träffade 2 gamla kurskamrater med som jag inte träffat på länge. Hur kul som helst.

Vi gick in i ridhuset när alla va där, duktiga Mizti kollade läget men va aningen osäker på varför hon skulle vara där när alla dom skulle vara inne samtidigt :)) Jag gjorde ingen stor affär av det, utan tog det i hennes takt. Vi gick ut ett par rundor och gick in sen igen.

Mizti tyckte att hon kunde sitta i dörröppningen och kolla på alla fina vovvar, ja hon satt ganska bra där faktiskt. Vi gick även en kisserunda med Sara å fiiina Wasco, å de gick hur bra som helst.

Kan bara säga att jag är hur nöjd som helst med kvällens träning och nöjd över min duktiga hund <3

Nu blire strax kvällskiss för Mizti och efter det blir det soffan för min del

Natti Natti på er

Puss å Kram

Miljoner saker att göra

Vet inte riktigt vart jag ska börja greja med idag.. Kanske jag bara ska ta en sak i taget, de e nog de bästa. Men då va de ju vilket är viktigast för dagen?? Ja, jag sätter igång med köket, sen går nog det andra av bara farten skulle jag tro, men nu känns de som om jag fastnat lite här vid datan, lätt hänt...

Har redan kört Filla till skolan å varit ute med vovven på morgonpromenix och även hunnit prata med grannen i telen typ i 1 1/2 timme, de ni :))

Måste upp till stan en sväng idag med, för både Ludde å min mamma fyller år i morgon:))

Smarta Ture ligger på köksbordet och drog precis ner en tom 2 liters flaska i Mizi´s huvud, han ser rätt nöjd ut... Hmm, denna tokiga katt han är verkligen MYCKET speciell.

Ikäll blir de träning i ridhuset igen, ska bli döööroligt, så de bloggar jag om sen när vi kommit hem

Puss å Kram




De här med ny hund....

Är kanske inte de bästa min mamma har gjort tycker jag, men jag kan ju inte låta bli att vara jättenyfiken på söta hunden. Blir hon för närgången på mig så så fräser jag och reser ragg, och tro mig hon backar. Jag tycker allt att jag är en rikig tuffing. Ni fattar ju lilla jag mot en stor schäfer :)) Måste bara berätta om ilskna kattkompisen Demon som är en jätteklump, han tycker nog sämre om Mizti än jag. Han morrar å morrar så fort hon kommer på 10 meters radie, å han låter som en stoooor hund. Tycker ärligt att han är lite väl töntig

Men jag hoppas att vi kan bli vänner snart, och det vet jag att våran mamma vill med :))

Ja, de va det jag ville säga idag, återkommer någon annan dag då jag har nåt vettigt att säga






Premiär på brukshundsklubben!

Jäpp, idag åkte jag å vovvsan till bruks. Tänkte mest bara kolla läget där och hur hon skulle reagera. Tänkte faktiskt att vi skulle vara helt själva, men de va 2 hundar med förare som tränade. Himla kul att vi inte va helt själva, Mizti tittade lite på dom men mer var de inte :)) Duktiga hund <3

Det rolgiaste va att Mizti hade lust att kampa lite å fick upp lite flås, shit va kuligt de va. Nu har jag en trött hund och trött e jag själv med förden delen :))

Puss å Kram





Finaste vovvven får en egen kategori


Lite graviditetsnack!!

De va ju "bara" 16 år sen jag va gravid sista gången, kan verkligen säga att de INTE är som då... Denna gången är jag inte 19 år utan 35 och jag undrar ifall det kan ha någonting med det att göra. Ni som känner mig vet att jag har världens åldersnojja och vill inte riktigt erkänna att jag har blivit så gammal... Men tyvärr kan jag inte göra något åt det, men jag tycker inte att jag känner mig så gammal iallfall :)

Ibörjan på graviditeten,  mådde jag hur dåligt som helst. Illamående, svettningar, yrsel, trött jag allt man bara kan tänka sig. Nu guskelov har det blivit lite bättre, men långt ifrån bra. Detta är helt nytt för mig, när jag väntade tjejerna så mådde jag typ som en prinsessa hela tiden, nu mår jag som ja jag vet inte riktigt vad jag ska jämnföra med ... kasst!!!

Lustigt med, att det jag tycker om ivanliga fall, kan jag inte ens äta längre. Har druckit cola light så länge jag minns, nu dricker jag fanta... Chockladälskare som jag är, kan inte ens tänka tanken på de, utan äter hellre något godis som jag inte ens skulle tänka tanken på innan graviditeten. Märkligt att man kan förändras så mycket.

Kaffe dricker jag varje morgon, det är ett måste.. Dricker jag inte kaffe så får jag världens huvudvärk, så ni kan ju tänka er vilken pärs de e på mornarna. Som och välja mellan pest å kolera... Men nu går det ganska bra som tur är :)) Skulle inte vilja byta heller, för jag vet att vi kommer att få något helt fantastikt i Augusti, så det är värt allt skit!!

I slutet på denna månaden är det dags för det vanliga ultraljudet, vi har diskuterat fram å tillbaks om vi ska ta reda på vad det är för kön på våran lilla bebbe. Lutar nog mest åt att vi kollar upp det, men de e ju någon vecka kvar så man hinner nog vela lite till skulle jag tro :)) På ett sätt är det ganska så bra att veta, man kan ju förberada för den lille på ett helt annat sätt, och om man inte tar reda på det så blir det ju en överrakning. Ioförsig så blir det en överrakning iallafall, för man vet ju inte hur den kommer att se ut :))

Nu har vi gjort 17 veckor redan, och nästan halva tiden har vi gått. Kan säga att innan tyckte jag tiden sniglade fram, men nu går det i raketfart....

Puss å Kram

En liten busa...

Det märks att våran lilla vovve har massor av valpfasoner fortfarande, hon springer och hämtar massor av grejer och lägger sig i hallen i godan ro. Peppar peppar har hon inte tuggat sönder något, förrän det hände igår.... Då tog hon å tuggade sönder sambons mobilladdare..:(( Tror han höll sig för skratt, men som tur va hade han en reserv mobil som han kan använda tills en ny HTC-laddare är inköpt!
På hund å katt fronten är de inge nytt som hänt, så inga framsteg ännu..

Igår tittade typ nästan hela svenska folket på melodifestivalen förutom vi, vi gick en lång kvälllspromenix med hunden och när vi kom hem bäddade vi ner oss i sängen med chips, läsk och en bra film. Ja, jag tyckte den va kanon bra, va Nidde tyckte vet jag inte för han somnade efter en kvart :)) Så där låg jag vaken å kollade film med 2  snarkandes brevid mig, ja en i sängen och en på golvet :))

Fick ett lutsigt mess i natt... ibland blir jag inte klok på folk. Tycker  att denna människa ska ta och krama sitt eget barn i stället för att skriva till mig vad jag ska göra med mina barn. Vet att de barnet  mer behöver kramar och kärlek än mina barn som får det varje dag. Men det är lättare för folk att säga till andra vad dom ska göra, så jag tycker att man ska sopa rent utanför sin egna dörr innan man hoppar på någon annan!!

Filla har beställt söndagsmenyn som består av spagetti och köttfärssås, så nu blir det en runda till affären och sen hem och laga till denna gormemiddagen :))

Innan jag slutar måste jag bara berätta om bäbisen i magen, jag skulle vila lite på soffan innan idag. Låg där och tänkte och filosoferade lite, då sätter bäbben igång med värsta gympapasset där inne. Jag kan inte bekriva med ord vilken underbar härlig känsla det är att känna det, man kan ju inte bli annat än lycklig <3
Pigg som attan blev jag också så jag behövde inte alls vila länge, tack bäbis för det <3

Ta hand om er alla där ute och ha en fortsatt trevlig söndagseftermiddag, för det ska vi ha

Puss å Kram



Veckan som gått med Mizti!!

Nu har det redan gått en vecka med gosevovvsan, kan säga att hon gjort framsteg som heter duga :)) Nu kanske detta låter skrytit, men man får ju faktiskt skryta över det man är stolt över har jag hört!

När vi hämtade Mizti vägrade hon hoppa in i bilen, men väl inne när jag hade burit in henne så tyckte hon det va helt OK, nu hoppar hon gladeligen ini bilen själv. Jag kunde inte sätta på henne kopplet utan att hon drog några varv bakåt och kastade sig bakåt några gånger innan man kunde sätta på det. NU kommer hon på stört och sitter ner för det mesta.

Hon kunde inte sitt... Börjde klicka in henne, nu kan hon sitt klockrent. Älskar klickersen, det kan jag tacka min vän Anja för som jag gick en kurs för förra hösten.
Har börjat klicka ligg nu med, och det går framåt med det med. Vi har börjat träna ingångar med, som ser hur fint ut som helst.

Mycket miljöträning varje dag har det blivit och man märker stor skillnad på hennes osäkerhet, hon kan till och med slappna av och kissa ute som hon inte gjorde dom först dagarna då hon fokuserade på allt annat än göra sina behov. Men det funkar hur kanon som helst nu. Man kan ju inte bli annat än stolt som en tupp :))

Det som går mindre bra är med våra 2 katter, jag vet inte vem som är räddast.. katterna eller vovven.. anar att det är båda. Men, men Mizti är inte aggresiv mot dom och det känns väldigt skönt så jag tror det löser sig med tiden när dom får vänja sig. Demon, den stora svarta katten han diggar verkligen inte våran nya familjemedlem, och det visar han klart och tydligt med att ge henne däng på nosen... ni kan ju tänka er själva vad som händer sen... Nu efter denna veckan, så har det hänt framsteg men det är inte bra. Var sak har sin tid.

Innan jag slutar måste jag ju berätta att vi varit i Grevehults ridhus, där vi träffade min gamla goa vän och hundinstruktör Sara. Hur trevligt som helst den stunden vi var där. Mizti följde med in på en gång, jag knäppte loss och hon fick kolla läget i sin egna takt, även där skötte hon sig jättebra. Kan säga att man hade en supertrött hund när man kom hem.

Givetvis tränat en massa på kontakten som är viktigast:))

Så har våran vecka varit :))

Puss å Kram




Gos med Ewe




Välkommen till min nya blogg!


Har tänkt ett tag nu om jag ska skaffa blogg eller inte.. kom fram till att de är nog ganska skoj, så välkomna till Miztis och min sida.

För er som undrar vart Sally har tagit vägen, så är hon inte så långt bort. Hon bor på gården hos Ove då jag är kass i min kropp och är sjukskriven tycker jag att det är bäst för henne att vara där hon hör hemma. Där vet jag att hon har det hur bra som helst och kan jobba från morgon till kväll, som hon skapt för. Tänkt mycket på ifall jag skulle ta hem henne, men nej hon hade inte fått den stimulansen här med ett par timmars träning då hon verkligen är en work a holick :))

Hundmänniska som jag är, beslutade jag mig för att skaffa en till hund som inte behöver flera timmars jobb om dagen. Så vi åkte till Thunder Dust kennel och tittade på den sötaste, finaste schäfertik jag någonsin sett, fastnade direkt för denna oslipade diamant. Hämtade hem henne för exakt en vecka sen idag. Kan säga att det har gått framåt för Mizti, då hon mest har suttit i hundgård och är helt "grön".

Dom flesta vet att jag är gravid, därför valde jag att ta en 1åring istället för en valp, det hade inte heller kännts rätt i denna stund, därför blev det som det blev :)) Kan bara säga att jag är superduper nöjd.

Visst är det jobb med en åring som inte kan något, både på gott och ont. Mizti är ju nästan som en valp, fast inte på det sättet.

Ha en bra dag alla, för nu ska jag ut med voffsan och sen blir det in till Kalmar en sväng :))

Puss å Kram




RSS 2.0